HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kétmillió for...

Kétmillió forintért dolgozik Czeglédy Csaba ügyvédi irodája a DK-s polgármester vezette Erzsébetvárosnak

HIRDETÉS

Nagy vihart kavart az elmúlt napokban, hogy két DK-s vezetésűvé vált fővárosi kerületben is Czeglédy Csaba cégét bízták meg a korábbi önkormányzati szerződések átvilágításával. A Demokratikus Koalíció most nyilvánosságra hozta az egyik, VII. kerületi megállapodást, abból az derül ki, hogy a jelenleg is egy büntetőeljárásban érintett Czeglédy Csaba ügyvédi irodája összesen kétmillió forintot kap a következő két hónapra.

HIRDETÉS

A napokban derült ki, hogy két fővárosi kerületben is – Erzsébetvárosban és Újbudán – Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötnek szerződést. A közös a két kerületben az, hogy mindkét helyen DK-s a polgármester, Niedermüller Péter és László Imre. Czeglédy Csaba habár MSZP-sként vált ismertté, májusban már a DK európai parlamenti listáján szerepelt. Nem mellékes – ahogy az Index írja – a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. A DK szerint koncepciós ügyről van szó.

Security Check Required

Több ellenzéki párt is hangosan tiltakozott a hétvégén. A Momentum szerint ugyanis Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja. Emlékeztetnek, hogy Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A Jobbik is úgy látja, „az, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasa, akit már 2010 előtt (!) jogerősen elítéltek adócsalásért és magánokirat-hamisításért, újra pozícióba jut, ráadásul céges átvilágítások kapcsán, az ellenzéki együttműködés megcsúfolása”. Csatlakozva hozzájuk az LMP is elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet.

Az egyik érintett polgármester, Niedermüller Péter – ahogy fogalmazott – az átláthatóság nevében nyilvánosságra hozta a szerződéseket. – Mi büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan elszánt és tapasztalt jogász fogadta el felkérésünket a volt fideszes önkormányzatok átvilágítására és a korrupciógyanús ügyek feltárására, mint Czeglédy Csaba – fűzte hozzá.

Két dokumentum került fel a VII. kerület honlapjára. Az egyik szerződésben azzal bízzák meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját, hogy vizsgálja meg az önkormányzat és a tulajdonában álló gazdasági társaságok jelenleg is hatályban lévő szerződéseit. A másik lényege a kerületi sajtó ellenőrzése, illetve képviselet személyiségi jogi és sajtó-helyreigazítási eljárásokban. Mindkét megbízás év végéig szól és erre a két hónapra összesen 2 millió forint + áfa a megbízási díj.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,798követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!