HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kétmillió for...

Kétmillió forintért dolgozik Czeglédy Csaba ügyvédi irodája a DK-s polgármester vezette Erzsébetvárosnak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nagy vihart kavart az elmúlt napokban, hogy két DK-s vezetésűvé vált fővárosi kerületben is Czeglédy Csaba cégét bízták meg a korábbi önkormányzati szerződések átvilágításával. A Demokratikus Koalíció most nyilvánosságra hozta az egyik, VII. kerületi megállapodást, abból az derül ki, hogy a jelenleg is egy büntetőeljárásban érintett Czeglédy Csaba ügyvédi irodája összesen kétmillió forintot kap a következő két hónapra.

A napokban derült ki, hogy két fővárosi kerületben is – Erzsébetvárosban és Újbudán – Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötnek szerződést. A közös a két kerületben az, hogy mindkét helyen DK-s a polgármester, Niedermüller Péter és László Imre. Czeglédy Csaba habár MSZP-sként vált ismertté, májusban már a DK európai parlamenti listáján szerepelt. Nem mellékes – ahogy az Index írja – a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. A DK szerint koncepciós ügyről van szó.

Security Check Required

Több ellenzéki párt is hangosan tiltakozott a hétvégén. A Momentum szerint ugyanis Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja. Emlékeztetnek, hogy Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A Jobbik is úgy látja, „az, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasa, akit már 2010 előtt (!) jogerősen elítéltek adócsalásért és magánokirat-hamisításért, újra pozícióba jut, ráadásul céges átvilágítások kapcsán, az ellenzéki együttműködés megcsúfolása”. Csatlakozva hozzájuk az LMP is elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet.

Az egyik érintett polgármester, Niedermüller Péter – ahogy fogalmazott – az átláthatóság nevében nyilvánosságra hozta a szerződéseket. – Mi büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan elszánt és tapasztalt jogász fogadta el felkérésünket a volt fideszes önkormányzatok átvilágítására és a korrupciógyanús ügyek feltárására, mint Czeglédy Csaba – fűzte hozzá.

HIRDETÉS

Két dokumentum került fel a VII. kerület honlapjára. Az egyik szerződésben azzal bízzák meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját, hogy vizsgálja meg az önkormányzat és a tulajdonában álló gazdasági társaságok jelenleg is hatályban lévő szerződéseit. A másik lényege a kerületi sajtó ellenőrzése, illetve képviselet személyiségi jogi és sajtó-helyreigazítási eljárásokban. Mindkét megbízás év végéig szól és erre a két hónapra összesen 2 millió forint + áfa a megbízási díj.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek