HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szekszárdon ú...

Szekszárdon újra nyert mindkét ellenzéki

HIRDETÉS

Szekszárdon a fideszes óvás ellenére is ellenzéki többségű lesz a közgyűlés, miután a két választókörzetben megismételt választáson újra győzni tudtak az ellenzéki jelöltek. Az Éljen Szekszárd színeiben induló Csötönyi László és Faragó Zsolt is ráadásul úgy húzta be saját körzetét, hogy sokkal nagyobb különbséggel tudott nyerni, mint október 13-án.

HIRDETÉS

– Nagyon örülünk az eredménynek. Bíztunk benne, hogy a szekszárdiak újra a változás mellett voksolnak, ahogy októberben. Ezt most nem csak megerősítették, de ráadásul sokkal nagyobb különbséggel nyertünk, mint egy hónappal ezelőtt. Az a célunk, hogy megvalósítsuk a programunkat, a Fidesznek nem volt programja, így értelemszerű, hogy a miénket kell véghezvinni – mondta lapunknak Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd önkormányzati képviselője, korábbi polgármesterjelöltje.

Kérdésünkre hozzátette, megegyezésre törekednek majd az alpolgármester személyét illetően, de jelölni a posztra nem nekik, hanem a polgármesternek van jogosultsága.

Milliókat osztogat a Fidesz Szekszárdon | Magyar Hang

Szekszárdon nem egyszerű helyzet állt elő október 13-án: a polgármester a fideszes Ács Rezső maradt, a közgyűlésbe azonban kettővel több ellenzéki képviselő került be. A Fidesz így két körzetben – ahol ellenzékiek nyertek – megtámadta az eredményt, a bíróság pedig helyt is adott ennek.

Lapunk korábban igyekezett megfejteni, vajon a Fidesz miért éppen ebben a két választókerületben támadta meg az eredményt. A nyolcas választókerületben laknak ugyanis jórészt a legszegényebb romák, idetartozik a város hírhedt roma negyede, amit a helyiek csak „Csikágónak” hívnak. A romák körében nagyon népszerű a Fidesz: a Csikágót magában foglaló szavazókörben úgy nyert október 13-án 19 szavazattal a Fidesz jelöltje – Szegedi Attila –, hogy elindult a körzetben függetlenként a helyi cigányvajda, Sárközi János József alias Dundi is. Ő korábban a Fideszt segítő Lungo Drom színeiben politizált, most pedig a szintén a Fideszt támogató Fiatal Romák Országos Szövetségének (Firosz) az elnökségi tagja. 

HIRDETÉS

Este fél tíz körül egyébként Ács Rezső még nem reagált, és a megyei napilap oldalán sincs egyetlen sor sem a megismételt választás eredményéről.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Farkas Melinda
Farkas Melinda
A Magyar Hang lapszerkesztője vagyok. Azt keresem mindenhol, ami kívülről nem látszik. A mögöttest, a lényegest, a rejtegetni valót. A valóságot.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,798követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!