Alpári fideszes reakció az ellenzéki győzelemre

Alpári fideszes reakció az ellenzéki győzelemre

Az ellenzék korábbi szekszárdi polgármester-jelöltje, Bomba Gábor (középen), Csötönyi László (balra) és Faragó Zsolt.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel!” Szóltam, most szóltam!” – írta ki a Facebookra a vasárnapi megismételt választás után Böröcz Máté, a szekszárdi fideszes polgármester kabinetvezetője. Az eredmény ismert: mindkét fideszes önkormányzati képviselőjelölt alulmaradt az ellenzéki pártok által támogatott Éljen Szekszárd (ÉSZ) nevű civil egyesület jelöltjeivel szemben, ráadásul sokkal nagyobb különbséggel veszítettek, mint október 13-án. Ezzel eldőlt, hogy a fideszes óvás ellenére ellenzéki többségű lesz Szekszárd közgyűlése.

Haág Éva eddigi fideszes alpolgármester 83 szavazattal kapott ki Csötönyi Lászlótól, az ÉSZ jelöltjétől (októberben csak 16 voks volt a különbség), Szegedi Attila (Fidesz) pedig 76–tal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki Faragó Zsoltnál, miközben egy hónappal ezelőtt még csak 14 voks döntött Faragó javára.

Szekszárdon újra nyert mindkét ellenzéki | Magyar Hang

Ács Rezső fideszes polgármester hétfő reggel kilenc óráig egyáltalán nem reagált a vereségre, nem gratulált az ellenfelének, ahogy Haág Éva sem.

Helyettük ezt Böröcz Mátén kívül Kapitány Zsolt, a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes képviselője tette meg, aki azt írta a kabinetvezető fent idézett, megegyezésre törekvő, a politikai ellenfelét és az ellenzékre szavazókat tiszteletben tartó posztjához: „Ha a szart kocsival viszik, rögtön trágyának hívatja magát!!! Pedig csak szar marad.”

Jászberény az ellenzéké maradt - Óriási fölénnyel nyert Budai Lóránt | Magyar Hang

Szekszárdon nem egyszerű helyzet állt elő október 13-án: a polgármester a fideszes Ács Rezső maradt (alig 300 szavazattal nyert), a közgyűlésbe azonban kettővel több ellenzéki képviselő került be. A Fidesz így két körzetben – ahol ellenzékiek nyertek – megtámadta az eredményt, a bíróság pedig helyt is adott ennek. Az utóbbi napokban egyébként nagyon eldurvult a kampány Szekszárdon. Faragó Zsolt körzetében például olyan, a fideszes jelölt, Szegedi Attila nevével fémjelzett szórólapokat dobáltak be a postaládákba, amely szerint az ellenzéki jelölt kitiltaná a kutyákat a városból, a civilek öt (!) alpolgármestert választanának, és a háztartások folyó víz- valamint áramellátását is veszélybe sodornák az önkormányzati cégvezetők azonnali leváltásával.