HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Budai Lóránt:...

Budai Lóránt: Jászberény az első, nem pedig a párttagsági könyv

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Már járt bent az önkormányzatnál Jászberény frissen megválasztott polgármestere, aki október 13-án 14 vokssal kapott többet fideszes ellenfelénél, ám a vasárnapi megismételt választáson már csaknem 4000 szavazatnyi különbséggel győzött. Az ellenzék támogatottságát bíró jobbikos Budai Lóránt azt mondta, hogy a képviselő-testületbe bekerült Mi Hazánkos képviselővel is szeretne együttműködni a város érdekében. Egyik első dolga lesz felkeresni Pócs Jánost és több minisztert.

Megválasztása után azt mondta, minél előbb be akar menni a városházára, beszélni az ott dolgozókkal. Járt már a hivatalban?
– Igen, már voltam bent az önkormányzatban.

Mi fogadta?
– A jegyző úrral szeretettem volna beszélni, de nem tartózkodott a hivatalban, úgyhogy a helyettesével tudtam egyeztetni, illetve néhány ott dolgozóval. A hangulat olyan volt, mint amire nagyjából számítottam: néhányan örültek, volt viszont, akinek nem volt őszinte a mosolya. Nagyon bízom benne, hogy rövid időn belül mindenki meg fog nyugodni, és látni fogja, hogy az együttműködés elengedhetetlen.

Lesznek olyanok, akik joggal aggódnak, hiszen saját emberre cseréli őket?
– Nem gondolkozunk személycserékben. Továbbra is tartom azt, hogy aki a városért tenni akar – legyen bármilyen pártállású –, annak helye van ebben a rendszerben. Hiszem, hogy a dolgozók nagy része is belátja ezt, és úgy gondolja, Jászberény az első, nem pedig a párttagsági könyv.

HIRDETÉS
Jászberény az ellenzéké maradt – Óriási fölénnyel nyert Budai Lóránt | Magyar Hang

Az ellenfele, Szabó Tamás, vagy a Fidesz bármely képviselője már gratulált?
– Nem kaptam tőlük gratulációt, de azt látom, hogy az emberek végre mosolyognak az utcán. Hiszem, hogy előbb-utóbb felengednek ezek a feszültségek és a másik oldal is – már ha lehet így fogalmazni – meg fogja tenni azokat a lépéseket, amelyekkel elindulhatunk egymás felé végre és a feladatokra koncentrálhatunk.

Minek tulajdonítja azt, hogy míg október 13-án 14, a megismételt választáson már csaknem 4000 szavazattal kapott többet kormánypárti ellenfelénél?
– Mindig szoktam mondani, hogy a jászok makacs emberek. Senki sem szereti, de a jászok még kevésbé, ha a véleményüket semmibe veszik és megpróbálják őket a döntésükben befolyásolni. Itt erre azért volt próbálkozás miniszteri szinten is. Azt gondolom, hogy az emberek ítéletet mondtak efölött.

A testületben csak akkor van többsége, ha a Mi Hazánk képviselője is az ellenzékkel szavaz. Számít arra, hogy ez az együttműködés menni fog?
– Nagyon bízom benne, hogy az érintett képviselő tartja magát ahhoz a kijelentéséhez, miszerint Jászberényért kíván politizálni, és ami a város érdeke, azt ő támogatni fogja. Így ugyanis az együttműködés megkérdőjelezhetetlen, hiszen mindannyian a várost kívánjuk szolgálni.

Az ellenzékhez sorolja egyáltalán?
– Nyilván az országos és a helyi tendenciák is azt mutatják, hogy a Mi Hazánk politikusai sok esetben hajlamosak a kormánypártok érdekeit kiszolgálni. Bízom benne, hogy ez Jászberényben nem így lesz.

Alpári fideszes reakció az ellenzéki győzelemre | Magyar Hang

Polgármesterként mi lesz az első dolga?
– Fel fogom keresni a térség országgyűlési képviselőjét, felajánlom az együttműködésemet, egyben kérem az övét.

HIRDETÉS

Pócs Jánosról van szó. Ismeri személyesen?
– Nem találkoztunk még személyesen, nem beszéltünk. Bízom benne, hogy ez mostantól megváltozik és elindulhat egy közös munka.

Annak ellenére, hogy nyilvánvaló a két tábor közötti ellentét?
– Nagyon bízom benne, hogy képesek félretenni a sértettséget, a haragot és Jászberényért fognak, fogunk dolgozni.

Milyen intézkedésre készül az elsők között polgármesterként?
– Azt tervezem, hogy nagyon komoly átvilágítást végzünk majd az önkormányzatnál, ez megalapozza, hogy tiszta lappal indulhasson Jászberény gazdasági értelemében is.

A kormány az ellenfelével Szabó Tamással és Pócs Jánossal közösen dolgozta ki azt az akciótervet, ami az Electrolux átszervezése miatt munkanélkülivé váló embereket segítené. Ez működni fog az ön polgármestersége mellett is?
– Ez az akcióterv október 13-a előtt nem létezett, akkor vált hirtelen fontossá, miután elveszítették az önkormányzati választást első körben. Ettől függetlenül minden lépést meg kell tenni annak érdekében, hogy ez a helyzet normalizálódjon. Miután jogerőre emelkedik a polgármesteri tisztségem, az első lépéseim egyike lesz Varga Mihály és Szijjártó Péter miniszter urakat felkeresni. Azt fogom kérni tőlük, hogy ne osszák meg Jászberényt kormánypártira és ellenzékire, hanem a város érdekében dolgozzunk együtt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,626lájkolóTetszik
3,463követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szájzár

A poszttraumás stressztől megkülönböztetjük a fészbukposzt-traumás stresszt, amelynek tünete öt rendőr, aki hajnalban csönget az ajtódon, és viszi a laptopod meg telefonod, veled együtt.