HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Diplomáciai m...

Diplomáciai mentességet kap a Türk Tanács

HIRDETÉS

Diplomáciai mentességet kap a Türk Tanács budapesti európai képviselete egy szerdai kormánypárti módosító indítvány szerint.

HIRDETÉS

A javaslatról Ungár Péter LMP-s képviselő számolt be a Facebook-oldalán, azt írva: „ a mai nap rengeteg problémás törvényt nyújtott be a Fidesz-KDNP. Ezek közül a legszembetűnőbb és talán legbotrányosabb a házszabály-módosítás. Ugyanakkor nem szabad, hogy elsikkadjon, hogy a kormány benyújtotta, hogy a Türk Tanács budapesti irodát nyit. Ennek az új irodának a vagyona mentesül a közteherviselés és a jogszolgáltatás alól, a személyzete nemzetközi mentességet élvez, ráadásul az iroda költségvetését a magyar államnak kell biztosítania.”

A politikus nem érti, erre miért lenne szükség, ezért a Nemzetbiztonsági Bizottsághoz fordult magyarázatért.

Az Index szerint a törvénytervezet része, hogy Magyarország az irodát bérleti vagy egyéb díj nélkül bocsátja rendelkezésre, az iroda költségvetését minden évben fedezve. Az iroda mentesül a házkutatás, lefoglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtó, közigazgatási, bírói vagy igazságszolgáltatási szervek bármely egyéb beavatkozása, illetve mindenféle jogi, közigazgatási vagy bírósági eljárás alól.

Viszont: „a Türk Tanács Külügyminisztereinek Tanácsa jogosult és köteles lemondani az iroda személyzet bármelyik tagjának mentelmi jogáról, ha szerinte a mentelmi jog akadályozná az igazságszolgáltatást, és arról a Türk Tanács érdekeinek sérelme nélkül le lehet mondani.”  

HIRDETÉS

Újabb gesztus a kipcsakok felé?

Magyarország tavaly lett megfigyelő tagja a Türk Tanácsnak, amiben egyébként Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán kapott helyet. Orbán Viktor miniszterelnök a tanács október közepi bakui ülésén fel is szólalt. Nurszultan Nazarbajevet, Kazahsztán idén leköszönt diktátorát köszöntve kifejtette:„Magyarországon vannak kipcsakok, sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is”.

A Magyar Hang a kormányfőnek erről az állításáról kért felvilágosítást, de Gulyás nem tudott semmilyen információval szolgálni a kipcsak közösségekről, sem arról, hány önkormányzatuk lehet. Annyit reagált: ha a miniszterelnök ezt mondta, akkor abban a feltevésben van, hogy ez igaz, de a miniszterelnöki szóvivőhöz irányította lapunkat. Gulyás Gergelyt kérdeztük arról is, napirenden van-e a sajtókamara ügye. A miniszter közölte, nem tud ilyenről.

vannak Magyarországon kipcsak önkormányzatok. A Magyar Hang a kormányfőnek erről az állításáról kért felvilágosítást az október 22-i kormányinfón, de Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nem tudott semmilyen információval szolgálni a kipcsak közösségekről, sem arról, hány önkormányzatuk lehet. Annyit reagált: ha a miniszterelnök ezt mondta, akkor abban a feltevésben van, hogy ez igaz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták