HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Diplomáciai m...

Diplomáciai mentességet kap a Türk Tanács

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Diplomáciai mentességet kap a Türk Tanács budapesti európai képviselete egy szerdai kormánypárti módosító indítvány szerint.

A javaslatról Ungár Péter LMP-s képviselő számolt be a Facebook-oldalán, azt írva: „ a mai nap rengeteg problémás törvényt nyújtott be a Fidesz-KDNP. Ezek közül a legszembetűnőbb és talán legbotrányosabb a házszabály-módosítás. Ugyanakkor nem szabad, hogy elsikkadjon, hogy a kormány benyújtotta, hogy a Türk Tanács budapesti irodát nyit. Ennek az új irodának a vagyona mentesül a közteherviselés és a jogszolgáltatás alól, a személyzete nemzetközi mentességet élvez, ráadásul az iroda költségvetését a magyar államnak kell biztosítania.”

A politikus nem érti, erre miért lenne szükség, ezért a Nemzetbiztonsági Bizottsághoz fordult magyarázatért.

Az Index szerint a törvénytervezet része, hogy Magyarország az irodát bérleti vagy egyéb díj nélkül bocsátja rendelkezésre, az iroda költségvetését minden évben fedezve. Az iroda mentesül a házkutatás, lefoglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtó, közigazgatási, bírói vagy igazságszolgáltatási szervek bármely egyéb beavatkozása, illetve mindenféle jogi, közigazgatási vagy bírósági eljárás alól.

HIRDETÉS

Viszont: „a Türk Tanács Külügyminisztereinek Tanácsa jogosult és köteles lemondani az iroda személyzet bármelyik tagjának mentelmi jogáról, ha szerinte a mentelmi jog akadályozná az igazságszolgáltatást, és arról a Türk Tanács érdekeinek sérelme nélkül le lehet mondani.”  

Újabb gesztus a kipcsakok felé?

Magyarország tavaly lett megfigyelő tagja a Türk Tanácsnak, amiben egyébként Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán kapott helyet. Orbán Viktor miniszterelnök a tanács október közepi bakui ülésén fel is szólalt. Nurszultan Nazarbajevet, Kazahsztán idén leköszönt diktátorát köszöntve kifejtette:„Magyarországon vannak kipcsakok, sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is”.

A Magyar Hang a kormányfőnek erről az állításáról kért felvilágosítást, de Gulyás nem tudott semmilyen információval szolgálni a kipcsak közösségekről, sem arról, hány önkormányzatuk lehet. Annyit reagált: ha a miniszterelnök ezt mondta, akkor abban a feltevésben van, hogy ez igaz, de a miniszterelnöki szóvivőhöz irányította lapunkat. Gulyás Gergelyt kérdeztük arról is, napirenden van-e a sajtókamara ügye. A miniszter közölte, nem tud ilyenről.

vannak Magyarországon kipcsak önkormányzatok. A Magyar Hang a kormányfőnek erről az állításáról kért felvilágosítást az október 22-i kormányinfón, de Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nem tudott semmilyen információval szolgálni a kipcsak közösségekről, sem arról, hány önkormányzatuk lehet. Annyit reagált: ha a miniszterelnök ezt mondta, akkor abban a feltevésben van, hogy ez igaz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek