HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kitiltással é...

Kitiltással és fizetésmegvonással büntetné a Fidesz azt, aki a Parlamentben akciózik

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Érzékenyen érintette a kormánypártokat, hogy Hadházy Ákos független képviselő táblákkal zavarta meg Orbán Viktor beszédét a Parlamentben, ezért drasztikus módszerekkel mennének szembe a hasonló akciókkal.

HIRDETÉS

Szabó Szabolcs független képviselő posztolt róla, hogy az Országgyűlés működéséről szóló törvényhez benyújtott módosító értelmében egy hónapos kitiltással és éves fizetésmegvonással is büntethetnék azokat, akik hasonlót tesznek. A javaslat értelmében a házelnök féléves fizetést vonna meg, ha a képviselő fizikai erőszakot alkalmaz, esetleg „az ülés, a vita vagy a szavazás menetét akadályozza, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében akadályozza.”

Érdekesség, hogy ennek jegyében azokat a fideszeseket is lehetne büntetni, akik Hadházy Ákos akciójakor közbeléptek, elvették tőle a táblákat, a demonstrációja feltartásával szintén akadályozták az ülés menetét.

Fizikai erőszak esetén Kövér László hatvan napra kitilthatna valakit. Ez nemcsak az Országgyűlés, de a Képviselői Irodaház területére is vonatkozna. Szavazati jogát a kitiltott képviselő átadhatná egy másik politikustársának, illetve „titkos szavazás esetén a kitiltott képviselő a szavazás időtartama alatt a házelnök által kijelölt helyiségben gyakorolhatja a szavazati jogát.”

HIRDETÉS

Ha a képviselő az azonnali kitiltásnak nem tesz eleget, akkor a tiszteletdíj-csökkentés a duplájára, egyévnyi összegre emelkedhet.

Megszűnhet a jegyzői megbízatása is valakinek, ha „adott országgyűlési cikluson belül az ülésnapról vagy ülésről kizárás fegyelmi intézkedést két alkalommal vagy a kitiltás fegyelmi intézkedést egy alkalommal jogerősen alkalmazták vele szemben.” Ahogy az Index írja, az eddigi éveket nézve ez a párbeszédes Tordai Bencére vagy a jobbikos Szilágyi Györgyre jelenthet veszélyt.

A javaslatot Kocsis Máté, Böröcz László, Bajkai István, Vejkey Imre, Halász János, Harrach Péter, Hende Csaba és Nacsa Lőrinc jegyzik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,713lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Előrejelezni az előrejelezhetetlent? A White Island-katasztrófa margójára

Hol tart jelenleg a vulkanológia, mit tudunk és mit nem tudunk a vulkánkitörésekről? És veszélyben vannak-e a turisták?