HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egységesen kü...

Egységesen küzdene az ellenzék a jogköreik szűkítése ellen

HIRDETÉS

Megkezdődtek az egyeztetések az ellenzéki frakciók és a független képviselők között a jogaikat korlátozó fideszes törvénymódosító javaslatról. Lapunk is beszámolt róla, hogy jelentős szigorításokat terveznek a kormánypártok.

HIRDETÉS

Ilyen például, hogy a házelnök féléves fizetést vonna meg, ha a képviselő fizikai erőszakot alkalmaz, esetleg „az ülés, a vita vagy a szavazás menetét akadályozza”. Ez akár hatvan napos kitiltással is együtt járhat, ráadásul ez nemcsak az Országgyűlés, de a Képviselői Irodaház területére is vonatkozna. Szavazati jogát a kitiltott képviselő átadhatná egy másik politikustársának, illetve „titkos szavazás esetén a kitiltott képviselő a szavazás időtartama alatt a házelnök által kijelölt helyiségben gyakorolhatja a szavazati jogát”.

Az elképzelések között szerepel az is, hogy a képviselő ezután ne mehessen csak úgy be semmilyen közintézménybe. A javaslat ugyanis előzetes egyeztetéshez kötné a látogatást az intézmény vezetőjével. Eddig számos ellenzéki képviselő élt azzal a lehetőséggel, hogy hirtelen megjelentek valahol, elég csak arra gondolni, amikor az MTVA épületébe mentek így be.

Kitiltással és fizetésmegvonással büntetné a Fidesz azt, aki a Parlamentben akciózik | Magyar Hang

Az ellenzéki pártok most egy közös közleményt adtak ki, amely szerint a képviselők minden szigorító változást elfogadhatatlannak tartanak, amelyek tovább korlátozzák a szabad véleménynyilvánításukat és a végrehajtó hatalmat ellenőrző jogosítványaikat. – A módosítás már önmagában is gyalázatos és felháborító, hiszen ezzel a demokrácia alapvető értékeit, a népképviseletet és az ellenzéki képviselőket megválasztó polgárok jogait is a sárba tiporja a Fidesz – írták.

Szerintük ezek a javaslatok azt mutatják, hogy a Fidesz semmit sem tanult az október 13-ai vereségéből, és tovább folytatja azt a gyűlöletpolitikát, amelyre sok helyen nemet mondtak a választók.

HIRDETÉS

A parlamenti ellenzéki pártok és független képviselők által aláírt közleményben azt ígérik, hogy továbbra is egységesen fognak fellépni a fideszes jogtiprásokkal szemben és tovább folytatják az egyeztetéseket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,106lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.