HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egységesen kü...

Egységesen küzdene az ellenzék a jogköreik szűkítése ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megkezdődtek az egyeztetések az ellenzéki frakciók és a független képviselők között a jogaikat korlátozó fideszes törvénymódosító javaslatról. Lapunk is beszámolt róla, hogy jelentős szigorításokat terveznek a kormánypártok.

Ilyen például, hogy a házelnök féléves fizetést vonna meg, ha a képviselő fizikai erőszakot alkalmaz, esetleg „az ülés, a vita vagy a szavazás menetét akadályozza”. Ez akár hatvan napos kitiltással is együtt járhat, ráadásul ez nemcsak az Országgyűlés, de a Képviselői Irodaház területére is vonatkozna. Szavazati jogát a kitiltott képviselő átadhatná egy másik politikustársának, illetve „titkos szavazás esetén a kitiltott képviselő a szavazás időtartama alatt a házelnök által kijelölt helyiségben gyakorolhatja a szavazati jogát”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az elképzelések között szerepel az is, hogy a képviselő ezután ne mehessen csak úgy be semmilyen közintézménybe. A javaslat ugyanis előzetes egyeztetéshez kötné a látogatást az intézmény vezetőjével. Eddig számos ellenzéki képviselő élt azzal a lehetőséggel, hogy hirtelen megjelentek valahol, elég csak arra gondolni, amikor az MTVA épületébe mentek így be.

Kitiltással és fizetésmegvonással büntetné a Fidesz azt, aki a Parlamentben akciózik | Magyar Hang

Az ellenzéki pártok most egy közös közleményt adtak ki, amely szerint a képviselők minden szigorító változást elfogadhatatlannak tartanak, amelyek tovább korlátozzák a szabad véleménynyilvánításukat és a végrehajtó hatalmat ellenőrző jogosítványaikat. – A módosítás már önmagában is gyalázatos és felháborító, hiszen ezzel a demokrácia alapvető értékeit, a népképviseletet és az ellenzéki képviselőket megválasztó polgárok jogait is a sárba tiporja a Fidesz – írták.

HIRDETÉS

Szerintük ezek a javaslatok azt mutatják, hogy a Fidesz semmit sem tanult az október 13-ai vereségéből, és tovább folytatja azt a gyűlöletpolitikát, amelyre sok helyen nemet mondtak a választók.

A parlamenti ellenzéki pártok és független képviselők által aláírt közleményben azt ígérik, hogy továbbra is egységesen fognak fellépni a fideszes jogtiprásokkal szemben és tovább folytatják az egyeztetéseket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek