HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Felrúgta az M...

Felrúgta az MSZP az ellenzéki összefogást Budafokon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hiába volt előzetes ellenzéki megállapodás, mégis a Fidesszel együtt szavazott az MSZP két képviselője a budafoki képviselőtestület alakuló ülésén – írja az Index. A lap a kerületben polgármesternek induló, végül azonban alulmaradó momentumos Havasi Gábor Facebook-bejegyzésére hivatkozott.

– A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket. A Fidesszel együtt megszavaztak egy olyan napirendet a helyi alakuló ülésen, és több olyan javaslatot, amelyet Karsay Ferenc polgármester (Fidesz) önkényesen, az ellenzéki képviselők akarata ellenére nyújtott be – írta a politikus.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Budafokon fideszes polgármester győzött, a képviselő-testületben ugyanakkor az ellenzéknek lenne többsége. Az ellenzéki pártok meg is állapodtak abban, hogy a csütörtöki alakuló ülésen az alpolgármesteri, tanácsnoki és bizottsági tagságok kiválasztásakor a választási eredmények arányait vegyék figyelembe. Így egy fideszes és két ellenzéki alpolgármestert javasoltak, egy DK-st és egy momentumost.

Security Check Required

Havasi Gábor szerint a két szocialista képviselő háttéralkut kötött a Fidesszel, ugyanis végül egyikükből – Dankóné Hegedűs Jolánból – lett az alpolgármester, társa pedig a szociális bizottság elnöke lett. A momentumos politikus egyúttal felszólította az MSZP-t, hogy zárja ki a két politikusát.

HIRDETÉS

FRISSÍTÉS!
Az MSZP országos és budapesti elnöke még csütörtök este teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Tóth Bertalan és Molnár Zsolt azt közölte, hogy nem tudtak előre a budafoki képviselők lépéséről. – A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból – szögezték le.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,915lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.