HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pikó András: ...

Pikó András: Csendes háború zajlik

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

“Van egy csendes háború, vagy inkább egy gyömöszkölés” az apparátussal, a vártnál lassabban áramlanak a kért információk – erről beszélt az Indexnek adott interjújában Józsefváros új, az ellenzék által támogatott polgármestere. Pikó András elmesélte azt is, milyen nehézségei akadtak az átadás-átvételnél.

HIRDETÉS

Az egyik, hogy sokáig nem kapta meg az önkormányzati honlap belépőkódjait. Nem fér hozzá a “Józsefváros” újsághoz, a kerületi újság Facebook-oldalát pedig az átadás előtt átnevezték és elvitték az önkormányzattól. A szerkesztőség az összes anyagot letörölte a számítógépről, ami Pikó András szerint nem csak aggályos, hanem törvénysértő is.

Elutasították a fellebbezést, nem nyomoznak Pikóék ellen | Magyar Hang

Az új polgármester és csapata most kezdi el felmérni, mi is folyt korábban az önkormányzatban, az általa felkért informatikai cég vizsgálja, történt-e adateltüntetés.

Józsefvárosban két önkormányzati holding igazgatótanácsa is közös megegyezéssel felállt, ezek egy részét Pikó András a körükben terjesztett pletykáknak tudja be. Olyan keringtek, mint például, “ha jönnek Pikóék, akkor itt mindenki börtönbe fog kerülni”. A bizonytalanság szerinte átjárta a hivatalt, ezért első hete azzal telt, hogy állománygyűléseken nyugtassa meg a különböző önkormányzati alkalmazottakat.

HIRDETÉS

Kiderült, hogy az önkormányzattal kötött ügyvédi szerződéseket maguk a jogászok mondták fel két nappal a választás után, azonban a kormánypropaganda ingyenes lapjával, a Lokállal Józsefvárosnak még decemberig élő szerződése van. Pikó András elgondolkozott azon, hogy esetleg ezt még kitöltse.

 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,709lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennél többet a bérlők már nem nagyon tudnak fizetni

Még nőnek ugyan az albérleti díjak, de a szakértő szerint lassan elérjük a csúcsot. Néhány kerületben és nagyvárosban már nem emelkednek az árak.

Pénz semmiért