HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pikó András: ...

Pikó András: Csendes háború zajlik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

“Van egy csendes háború, vagy inkább egy gyömöszkölés” az apparátussal, a vártnál lassabban áramlanak a kért információk – erről beszélt az Indexnek adott interjújában Józsefváros új, az ellenzék által támogatott polgármestere. Pikó András elmesélte azt is, milyen nehézségei akadtak az átadás-átvételnél.

Az egyik, hogy sokáig nem kapta meg az önkormányzati honlap belépőkódjait. Nem fér hozzá a “Józsefváros” újsághoz, a kerületi újság Facebook-oldalát pedig az átadás előtt átnevezték és elvitték az önkormányzattól. A szerkesztőség az összes anyagot letörölte a számítógépről, ami Pikó András szerint nem csak aggályos, hanem törvénysértő is.

Elutasították a fellebbezést, nem nyomoznak Pikóék ellen | Magyar Hang

Az új polgármester és csapata most kezdi el felmérni, mi is folyt korábban az önkormányzatban, az általa felkért informatikai cég vizsgálja, történt-e adateltüntetés.

Józsefvárosban két önkormányzati holding igazgatótanácsa is közös megegyezéssel felállt, ezek egy részét Pikó András a körükben terjesztett pletykáknak tudja be. Olyan keringtek, mint például, “ha jönnek Pikóék, akkor itt mindenki börtönbe fog kerülni”. A bizonytalanság szerinte átjárta a hivatalt, ezért első hete azzal telt, hogy állománygyűléseken nyugtassa meg a különböző önkormányzati alkalmazottakat.

Kiderült, hogy az önkormányzattal kötött ügyvédi szerződéseket maguk a jogászok mondták fel két nappal a választás után, azonban a kormánypropaganda ingyenes lapjával, a Lokállal Józsefvárosnak még decemberig élő szerződése van. Pikó András elgondolkozott azon, hogy esetleg ezt még kitöltse.

 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,738lájkolóTetszik
3,785követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek