HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Schiffer Andr...

Schiffer András védi Karácsonyt Tiborczékkal szemben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egykori LMP-s párttársa, Schiffer András védi majd Karácsony Gergely főpolgármestert abban a perben, amelyet Tiborcz István, a miniszterelnök veje indított. A városvezető még jelöltként kampányolt azzal, hogy megválasztása esetén bevezetné a különösen nagy értékű ingatlanokra vonatkozó – megfogalmazása szerint – Tiborcz-adót, az erről szóló csekket pedig szimbolikusan maga vitte el Tiborcz István budapesti villájához.

Orbán Ráhel férje azt vette rossz néven, hogy az adónemet róla nevezné el Karácsony, ezért egymillió forintos sérelemdíjat követel tőle.

Security Check Required

A főpolgármester mai bejegyzésében régi harcostársnak nevezte Schiffer Andrást, aki a politikától való visszavonulása után visszatért a jogi pályára. – Andrással sok közéleti kérdésben ma már valószínűleg nem értékünk egyet, de megtisztelő számomra, hogy a véleményszabadságért elkötelezett ügyvédként vállalta az ügyemet – írta Karácsony Gergely.

Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely – többek között – Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával és öt másik képviselővel együtt 2013-ból lépett ki az LMP parlamenti frakciójából, később pedig Párbeszéd Magyarország néven pártot is alapítottak.

A főpolgármester a mostani bejegyzésében az új adónemet egyébként már „Tiborc-adó”-ként emlegette, vélhetően azért, hogy ne adjon újabb okot Tiborcz Istvánnak a pereskedésre. Ugyanakkor a közteher bevezetéséről nem mondott le, mivel elmondása szerint készül az erről szóló javaslat. A sarcot az elképzelések szerint a félmilliárd forintot meghaladó értékű budapesti ingatlanokra vetné ki, a bevételt bérlakásépítésre fordítaná.

A hvg.hu egyébként úgy tudja, hogy a hivatalosan személyiségi jogok megsértése miatt indított eljárásban Tiborczot az SBDK ügyvédi iroda képviseli, amelynek Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő is dolgozik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,756lájkolóTetszik
3,786követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vörösőr kényszerpályán

Perjessy Sándor sorsa másként is alakulhatott volna, ha a személyétől egyébiránt független káplángyilkosság nem vet árnyékot rá.