HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A Fidesszel e...

A Fidesszel együtt szavazott a budafoki MSZP-elnök, de nem akarja visszaadni mandátumát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

– Ez egy vicc, amit beszélnek. Vicc kategória. Ki akarják szorítani az MSZP-t a helyi politikából – így fogalmazott az MSZP budafoki vezetője a 444.hu kérdésére azután, hogy kiderült: a szocialista poltitikus egyik társával a Fidesszel együtt szavazott.

Lapunk is beszámolt róla a momentumos Havasi Gábor Facebook posztja alapján, hogy hiába volt előzetes ellenzéki megállapodás, azt felrúgta az MSZP két képviselője a budafoki képviselő-testület alakuló ülésén. A politikus állítása szerint ugyanis abban egyeztek meg, hogy a kerületben bár fideszes a polgármester, az ellenzéki többséget kihasználva egy fideszes mellett egy momentumos és egy DK-s alpolgármestert támogatnak. Ehhez képest a két szocialista képviselő szavazatának köszönhetően két fideszes alpolgármester lett, illetve egyik MSZP-s politikus, Dankóné Hegedűs Jolán is megkapta ezt a posztot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az érintett most azt mondta, hogy semmilyen megállapodást nem rúgtak fel, amit a Momentum és a DK annak nevez, az diktátum volt, amit az MSZP soha nem fogadott el. Dankóné Hegedűs Jolán szerint volt, hogy az MSZP-t nem is hívták meg a helyi ellenzéki egyeztetésekre, és szóban jelezték is, hogy a megállapodást az alpolgármesteri helyek kiosztásáról nem fogadják el. Hangsúlyozta, hogy a kerület és a helyi MSZP érdekében szavazott.

Felrúgta az MSZP az ellenzéki összefogást Budafokon | Magyar Hang

Dankóné Hegedűs Jolán arról is beszélt, ha az ő akciójuk a Fidesszel való megállapodásnak számít, akkor annak is a Fidesszel való megállapodásnak kellene számítania, hogy a Momentum és a DK korábban egy alpolgármesteri helyet felkínált volna a Fidesznek.

HIRDETÉS

Tóth Bertalan, az MSZP országos és Molnár Zsolt, a párt budapesti elnöke a hír nyilvánosságra kerülése után egy közleményben jelezte: “teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a XXII. kerületi ellenzéki többségű önkormányzati testületben az MSZP két képviselője – az ellenzéki megállapodással ellentétben – az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott”. Egyúttal felszólították Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból.

Erdogan feleségével látogatott óvodát a kispesti MSZP-s vezető | Magyar Hang

Dankóné Hegedűs Jolán ennek kapcsán azt mondta, nem érzik úgy, hogy ezt meg kellene tenniük. Állítása szerint az ellenzék nyugodt lehet, a Fidesznek továbbra sem lesz többsége a közgyűlésben, ugyanis nem kötöttek a kormánypárttal semmilyen alkut arra vonatkozóan, hogy az MSZP-sek a jövőben is támogatnák a fideszes indítványokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek