HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egyedül marad...

Egyedül maradtak Farkas Flóriánék az ORÖ-ben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Most már egészen biztos, hogy magukra maradtak a Lungo Drom képviselői az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ), mert azt követően, hogy véglegesítették az október 13-i eredményeket, a többi roma szervezet kijelentette, semmiképpen nem működnek együtt a Farkas Flórián vezette egyesülettel.

A Mérce cikke szerint a végleges eredmény azt mutatja, a Lungo Drom (20 mandátum) elvesztette többségét a 47 tagú ORÖ-ben. A Fiatal Romák Országos Szervezete 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.–A.–Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet 4 mandátumot nyert el.

Farkas Flórián helyzete azért is egyre nehezebb, mert az egymással egyébként vitatkozó romaszervezetek abban egységesek, hogy semmilyen körülmények között nem működnek együtt a Lungo Drommal. Állásfoglalásuk szerint a Farkas Flórián és a Lungo Drom által képviselt eredménytelen, korrupt „felzárkóztatási törekvések” folytatása mind rövid, mind pedig hosszú távon a cigány érdekképviselet, valamint a felzárkóztatási politika ellehetetlenülését, annak halálát jelenti. (A korrupció emlegetésével minden bizonnyal arra utalnak, hogy Farkas vezetése alatt több mint másfél milliárd forinttal nem tudott elszámolni az ORÖ.)

Új kihívói akadtak Farkas Flóriánnak | Magyar Hang

Hogy a küzdelem az októberi választást követően is folyt, azt jól mutatja, hogy a RomNet információi szerint a befolyásolási kísérletek mindennaposak. A roma ügyekkel foglalkozó portált megkereső mandátumot nyert politikusok állítása szerint Farkas Flórián megbízásából pályázati támogatásokat és vállalkozási előnyöket is ígértek számukra, de ezeket visszautasították.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,892lájkolóTetszik
3,605követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Hiába tüntettek, a Parlamentben megszavazták a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítását

Szeptember 1-től az egyetem vagyonának kezelője az erre a célra létrehozott Színház- és Filmművészetért Alapítvány lesz. Mindeközben az Országház előtt az intézmény diákjai és művészek közös énekléssel tiltakoztak a döntés ellen.