Egyedül maradtak Farkas Flóriánék az ORÖ-ben

Egyedül maradtak Farkas Flóriánék az ORÖ-ben

Farkas_Flórián fideszes képviselő az Országházban 2015 szeptember 21-én (Fotó: Wikipédia/Elekes Andor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most már egészen biztos, hogy magukra maradtak a Lungo Drom képviselői az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ), mert azt követően, hogy véglegesítették az október 13-i eredményeket, a többi roma szervezet kijelentette, semmiképpen nem működnek együtt a Farkas Flórián vezette egyesülettel.

A Mérce cikke szerint a végleges eredmény azt mutatja, a Lungo Drom (20 mandátum) elvesztette többségét a 47 tagú ORÖ-ben. A Fiatal Romák Országos Szervezete 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.–A.–Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet 4 mandátumot nyert el.

Farkas Flórián helyzete azért is egyre nehezebb, mert az egymással egyébként vitatkozó romaszervezetek abban egységesek, hogy semmilyen körülmények között nem működnek együtt a Lungo Drommal. Állásfoglalásuk szerint a Farkas Flórián és a Lungo Drom által képviselt eredménytelen, korrupt „felzárkóztatási törekvések” folytatása mind rövid, mind pedig hosszú távon a cigány érdekképviselet, valamint a felzárkóztatási politika ellehetetlenülését, annak halálát jelenti. (A korrupció emlegetésével minden bizonnyal arra utalnak, hogy Farkas vezetése alatt több mint másfél milliárd forinttal nem tudott elszámolni az ORÖ.)

Új kihívói akadtak Farkas Flóriánnak | Magyar Hang

Hogy a küzdelem az októberi választást követően is folyt, azt jól mutatja, hogy a RomNet információi szerint a befolyásolási kísérletek mindennaposak. A roma ügyekkel foglalkozó portált megkereső mandátumot nyert politikusok állítása szerint Farkas Flórián megbízásából pályázati támogatásokat és vállalkozási előnyöket is ígértek számukra, de ezeket visszautasították.