HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egyedül marad...

Egyedül maradtak Farkas Flóriánék az ORÖ-ben

HIRDETÉS

Most már egészen biztos, hogy magukra maradtak a Lungo Drom képviselői az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ), mert azt követően, hogy véglegesítették az október 13-i eredményeket, a többi roma szervezet kijelentette, semmiképpen nem működnek együtt a Farkas Flórián vezette egyesülettel.

HIRDETÉS

A Mérce cikke szerint a végleges eredmény azt mutatja, a Lungo Drom (20 mandátum) elvesztette többségét a 47 tagú ORÖ-ben. A Fiatal Romák Országos Szervezete 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.–A.–Z. Megyei Szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet 4 mandátumot nyert el.

Farkas Flórián helyzete azért is egyre nehezebb, mert az egymással egyébként vitatkozó romaszervezetek abban egységesek, hogy semmilyen körülmények között nem működnek együtt a Lungo Drommal. Állásfoglalásuk szerint a Farkas Flórián és a Lungo Drom által képviselt eredménytelen, korrupt „felzárkóztatási törekvések” folytatása mind rövid, mind pedig hosszú távon a cigány érdekképviselet, valamint a felzárkóztatási politika ellehetetlenülését, annak halálát jelenti. (A korrupció emlegetésével minden bizonnyal arra utalnak, hogy Farkas vezetése alatt több mint másfél milliárd forinttal nem tudott elszámolni az ORÖ.)

Új kihívói akadtak Farkas Flóriánnak | Magyar Hang

Hogy a küzdelem az októberi választást követően is folyt, azt jól mutatja, hogy a RomNet információi szerint a befolyásolási kísérletek mindennaposak. A roma ügyekkel foglalkozó portált megkereső mandátumot nyert politikusok állítása szerint Farkas Flórián megbízásából pályázati támogatásokat és vállalkozási előnyöket is ígértek számukra, de ezeket visszautasították.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,050lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Cikkünk nyomán lépett a vásárhelyi repülőtér

Miután a Transilvania repülőtéren tapasztalt visszásságokról írtunk, elkezdtek jó irányba mozdulni a dolgok.