Értelmetlen feladatokkal, átgondolatlan szabályokkal gyötrik a közszolgákat

Értelmetlen feladatokkal, átgondolatlan szabályokkal gyötrik a közszolgákat

Kormányablak Vecsésen (Fotó: Facebook/Szűcs Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben november 6-tól idén már harmadszor a közigazgatás valamennyi területén létszámstopot hirdetett a kormány, van olyan minisztérium, ahol éppen ebben a helyzetben tartották fontosnak kirúgással fenyegetni azokat, akik nem állították össze vagy nem frissítették fényképes önéletrajzukat – írja a Népszava.

A lap egy körlevelet mutatott be, az informátorai védelme érdekében azonban azt nem közölte, hogy meg, melyik tárca dolgozói kapták meg. Az utasítás így szólt:
„Ezúton kötelezem a minisztérium minden foglalkoztatottját, hogy az aktualizált, részletesen kitöltött és fényképpel ellátott közszolgálati önéletrajzát haladéktalanul, de legkésőbb november 13. napjáig elektronikusan küldje el a személyügyi főosztályon keresztül a közigazgatási államtitkárnak…Felhívom a figyelmet, hogy a nem vagy nem megfelelő teljesítés …fegyelmi eljárást, illetve a jogviszony megszüntetését vonhatja maga után!”

A csütörtöki kormányinfón is szóba került a létszámstop kérdése, Gulyás Gergely miniszter szerint az csak a közigazgatási intézményekre, szervekre vonatkozik és csak két hétig tart.