HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megduplázzák ...

Megduplázzák Áder fizetését

HIRDETÉS

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslata különösebb indoklás nélkül duplájára emelné Áder János köztársasági elnök fizetését – írja a 24.hu.

HIRDETÉS

Az államfő javadalma jelenleg úgy van meghatározva, mint a köztisztviselői illetményalap – ez most 38 650 forint – harminckilencszerese. Ez azt jelenti, hogy Áder János havonta nagyjából másfél millió forintot kap. A javaslat azonban ezután már az Országgyűlés elnökének fizetéséhez kötné, mégpedig annak az 1,1-szerese lenne. Ez azt jelenti, hogy az államfői tiszteletdíj 2 millió 937 ezer forintra emelkedhet.

De még ezzel sem lenne csúcstartó Áder János, hiszen a havonta 2,67 millió forintot kereső Kövér László házelnököt ugyan leelőzné, de jóval elmaradna a Gazdasági Versenyhivatal elnökének havi fizetésétől, amely 2,3 milliós emelést követően négymillió forint lenne. Nem beszélve arról, hogy például Bártfai-Mager Andrea vagy Süli János tárca nélküli miniszterek havi bruttó fizetése 5 millió forint.

Értelmetlen feladatokkal, átgondolatlan szabályokkal gyötrik a közszolgákat | Magyar Hang

A kérdésre Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető-elnök hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta, miközben a közigazgatásban létszámstop van, sorra emelik a felső vezetői juttatásokat. Hiszen Áder és a GVH-elnök mellett például a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének is megduplázzák járandóságát, amely 990 ezer forintról 1,9 millió forintra emelkedik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,106lájkolóTetszik
2,845követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.