HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megduplázzák ...

Megduplázzák Áder fizetését

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslata különösebb indoklás nélkül duplájára emelné Áder János köztársasági elnök fizetését – írja a 24.hu.

HIRDETÉS

Az államfő javadalma jelenleg úgy van meghatározva, mint a köztisztviselői illetményalap – ez most 38 650 forint – harminckilencszerese. Ez azt jelenti, hogy Áder János havonta nagyjából másfél millió forintot kap. A javaslat azonban ezután már az Országgyűlés elnökének fizetéséhez kötné, mégpedig annak az 1,1-szerese lenne. Ez azt jelenti, hogy az államfői tiszteletdíj 2 millió 937 ezer forintra emelkedhet.

De még ezzel sem lenne csúcstartó Áder János, hiszen a havonta 2,67 millió forintot kereső Kövér László házelnököt ugyan leelőzné, de jóval elmaradna a Gazdasági Versenyhivatal elnökének havi fizetésétől, amely 2,3 milliós emelést követően négymillió forint lenne. Nem beszélve arról, hogy például Bártfai-Mager Andrea vagy Süli János tárca nélküli miniszterek havi bruttó fizetése 5 millió forint.

Értelmetlen feladatokkal, átgondolatlan szabályokkal gyötrik a közszolgákat | Magyar Hang

A kérdésre Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető-elnök hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta, miközben a közigazgatásban létszámstop van, sorra emelik a felső vezetői juttatásokat. Hiszen Áder és a GVH-elnök mellett például a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének is megduplázzák járandóságát, amely 990 ezer forintról 1,9 millió forintra emelkedik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,709lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennél többet a bérlők már nem nagyon tudnak fizetni

Még nőnek ugyan az albérleti díjak, de a szakértő szerint lassan elérjük a csúcsot. Néhány kerületben és nagyvárosban már nem emelkednek az árak.

Pénz semmiért