HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megduplázzák ...

Megduplázzák Áder fizetését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslata különösebb indoklás nélkül duplájára emelné Áder János köztársasági elnök fizetését – írja a 24.hu.

Az államfő javadalma jelenleg úgy van meghatározva, mint a köztisztviselői illetményalap – ez most 38 650 forint – harminckilencszerese. Ez azt jelenti, hogy Áder János havonta nagyjából másfél millió forintot kap. A javaslat azonban ezután már az Országgyűlés elnökének fizetéséhez kötné, mégpedig annak az 1,1-szerese lenne. Ez azt jelenti, hogy az államfői tiszteletdíj 2 millió 937 ezer forintra emelkedhet.

De még ezzel sem lenne csúcstartó Áder János, hiszen a havonta 2,67 millió forintot kereső Kövér László házelnököt ugyan leelőzné, de jóval elmaradna a Gazdasági Versenyhivatal elnökének havi fizetésétől, amely 2,3 milliós emelést követően négymillió forint lenne. Nem beszélve arról, hogy például Bártfai-Mager Andrea vagy Süli János tárca nélküli miniszterek havi bruttó fizetése 5 millió forint.

Értelmetlen feladatokkal, átgondolatlan szabályokkal gyötrik a közszolgákat | Magyar Hang

A kérdésre Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető-elnök hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta, miközben a közigazgatásban létszámstop van, sorra emelik a felső vezetői juttatásokat. Hiszen Áder és a GVH-elnök mellett például a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének is megduplázzák járandóságát, amely 990 ezer forintról 1,9 millió forintra emelkedik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Minszkben szörnyű a helyzet, lőnek…”

Erőt gyűjtenek a hétvége előtt a tiltakozók, így csökkent a tüntetések hevessége. Békésebb hangot ütött meg Lukasenka, a csalással vádolt belarusz elnök is. A szabadon engedett tüntetők viszont szörnyű túlkapásokról számolnak be.