HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mirkóczki Ádá...

Mirkóczki Ádám: Egerben hétmilliárd forint hiányzik a fejlesztésekhez

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Óriási összeg hiányzik a Fidesz által beígért beruházásokhoz, százmilliókkal tartozik vállalkozóknak, a megyei vízműnek és a Volánnak Eger – közölte az Egri Ügyek tudósítása szerint Mirkóczki Ádám, a város új polgármestere.


Az Orbán-kormány által beindított Modern Városok Program keretében Egerbe és környékére beígért fejlesztések befejezéséhez a városnak 7 milliárd forint hiányzik. A beruházásokhoz meglévő 8,5 milliárd forint ugyanis nem elegendő. – Vagy ad nekünk a kormány még pár milliárdot, lehetőleg hetet, vagy pedig valamit el kell engedni a projektek közül – közölte az összes ellenzéki párt által támogatott, egyébként jobbikos politikus.

Kiderült az is, hogy rengeteg kisebb, de hiányzó tétel is akad. – Csak az utóbbi napokban összesen mintegy 500 millió forintos kifizetetlen követelésre bukkantunk. Ezek a pénzek egyszerűen nincsenek meg – mondta. Példaként hozta, hogy az egri kerékpárút építése után például még mindig tartozik az önkormányzat két vállalkozásnak, összesen csaknem 100 millió forint értékben.

Mirkóczki Ádám: Szoros verseny lesz | Magyar Hang

Kitért arra is, hogy az Eger Termál Kft. (Eger gyógyfürdőjét, strandját működtető cég) évek óta semmit se fizetett a Heves Megyei Vízműveknek a vízfogyasztás után. Ha pedig a Termál Kft. nem tud fizetni, mivel városi cég, akkor ezt Eger városának kell helyette kifizetnie.

HIRDETÉS

Mirkóczki Ádám beszámolt arról is, hogy a közgyűlés alakuló ülésén felszólaló, “jóravaló fideszes politikusok” jelenleg mindent megtesznek azért, hogy a polgármesteri hivatal bedőljön. – Egyenként felkeresik az önkormányzati dolgozókat, és arra presszionálják őket, hogy egyszerre álljanak fel – ismertette.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,734lájkolóTetszik
3,482követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Európába is átcsaptak az amerikai Floyd-ügy hullámai

Háborús övezetté változtak az amerikai nagyvárosok George Floyd halála miatt. Volt, ahol az összecsapások során nyíllal lőttek a tömegre.

Eperidők