Visszaveszi a „Lázár-féle kastélyhoz” vezető utat a vásárhelyi önkormányzat

Visszaveszi a „Lázár-féle kastélyhoz” vezető utat a vásárhelyi önkormányzat

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél éve folyt a vita a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, hogy mi legyen azzal az önkormányzati úttal, amelyet szabálytalanul kerített el a batidai vadászkastély tulajdonosa, a Grosswiese Kft. A Szeged.hu cikke szerint az biztos, hogy a közgyűlés megszünteti ezt az állapotot, amelyet eddig azért nem tudott megtenni, mert a fideszes többség ezt megakadályozta. Az októberi önkormányzati választáson azonban totális vereséget szenvedő Fidesz egyharmados kisebbségbe került, így az ellenzék most már lépni tud.

Az ügy akkor került a figyelem középpontjában, amikor híre ment, hogy a vadászkastély körüli földek Lázár János családjának tulajdonában vannak, bár ezt Lázár tagadta. Az azonban biztos, hogy amikor a Grosswiese Kft. tulajdonosi struktúrája megváltozott, akkor Lázár János valóban tulajdonossá vált. Arra, hogy a vadászkastélyhoz vezető utat kerítéssel és kapuval hozzácsatolták az ingatlanhoz, Márki-Zay Péter polgármester hívta fel a figyelmet.

A nagy többséggel újjáválasztott polgármester most három javaslatot terjesztett a közgyűlés elé. Az egyik szerint a kerítést és a kaput lebontják, s visszaveszik az utat. A másik szerint pályázaton értékesítik, s a bevételen felül évi félmillió forint adóhoz is jutnak. A harmadik szerint visszaveszik az utat, majd bérbe adják a Grosswiese Kft.-nek, amelytől így évente 1,2 millió forint bérleti díjat szednének.

Nem tudni, kiké Lázár Jánosék kastélya | Magyar Hang

Úgy tűnik, az utolsó megoldásra a legnagyobb az esély, különösen hogy a társaság is nyitott erre a megoldásra, s az önkormányzatnak is ez jelentené a legnagyobb bevételt.