HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Visszaveszi a...

Visszaveszi a “Lázár-féle kastélyhoz” vezető utat a vásárhelyi önkormányzat

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Másfél éve folyt a vita a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, hogy mi legyen azzal az önkormányzati úttal, amelyet szabálytalanul kerített el a batidai vadászkastély tulajdonosa, a Grosswiese Kft. A szeged.hu cikke szerint az biztos, hogy a közgyűlés megszünteti ezt az állapotot, amelyet eddig azért nem tudott megtenni, mert a fideszes többség ezt megakadályozta. Az októberi önkormányzati választáson azonban totális vereséget szenvedő Fidesz egyharmados kisebbségbe került, így az ellenzék most már lépni tud.

Az ügy akkor került a figyelem középpontjában, amikor híre ment, hogy a vadászkastély körüli földek Lázár János családjának tulajdonában vannak, bár ezt Lázár tagadta. Az azonban biztos, hogy amikor a Grosswiese Kft. tulajdonosi struktúrája megváltozott, akkor Lázár János valóban tulajdonossá vált. Arra, hogy a vadászkastélyhoz vezető utat kerítéssel és kapuval hozzácsatolták az ingatlanhoz, Márki-Zay Péter polgármester hívta fel a figyelmet.

HIRDETÉS

A nagy többséggel újjáválasztott polgármester most három javaslatot terjesztett a közgyűlés elé. Az egyik szerint a kerítést és a kaput lebontják, s visszaveszik az utat. A másik szerint pályázaton értékesítik, s a bevételen felül évi félmillió forint adóhoz is jutnak. A harmadik szerint visszaveszik az utat, majd bérbe adják a Grosswiese Kft.-nek, amelytől így évente 1,2 millió forint bérleti díjat szednének.

Nem tudni, kiké Lázár Jánosék kastélya | Magyar Hang

Úgy tűnik, az utolsó megoldásra a legnagyobb az esély, különösen hogy a társaság is nyitott erre a megoldásra, s az önkormányzatnak is ez jelentené a legnagyobb bevételt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,172lájkolóTetszik
3,191követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Távozik a fideszes médiatröszt éléről Liszkay Gábor

Közleményében azt írta, lejárt a megbízatása. Utódjáról a Közép-és Kelet-Európai Sajtó-és Média Alapítvány kuratóriuma dönt majd.