HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Visszaveszi a...

Visszaveszi a “Lázár-féle kastélyhoz” vezető utat a vásárhelyi önkormányzat

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Másfél éve folyt a vita a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, hogy mi legyen azzal az önkormányzati úttal, amelyet szabálytalanul kerített el a batidai vadászkastély tulajdonosa, a Grosswiese Kft. A szeged.hu cikke szerint az biztos, hogy a közgyűlés megszünteti ezt az állapotot, amelyet eddig azért nem tudott megtenni, mert a fideszes többség ezt megakadályozta. Az októberi önkormányzati választáson azonban totális vereséget szenvedő Fidesz egyharmados kisebbségbe került, így az ellenzék most már lépni tud.

HIRDETÉS

Az ügy akkor került a figyelem középpontjában, amikor híre ment, hogy a vadászkastély körüli földek Lázár János családjának tulajdonában vannak, bár ezt Lázár tagadta. Az azonban biztos, hogy amikor a Grosswiese Kft. tulajdonosi struktúrája megváltozott, akkor Lázár János valóban tulajdonossá vált. Arra, hogy a vadászkastélyhoz vezető utat kerítéssel és kapuval hozzácsatolták az ingatlanhoz, Márki-Zay Péter polgármester hívta fel a figyelmet.

A nagy többséggel újjáválasztott polgármester most három javaslatot terjesztett a közgyűlés elé. Az egyik szerint a kerítést és a kaput lebontják, s visszaveszik az utat. A másik szerint pályázaton értékesítik, s a bevételen felül évi félmillió forint adóhoz is jutnak. A harmadik szerint visszaveszik az utat, majd bérbe adják a Grosswiese Kft.-nek, amelytől így évente 1,2 millió forint bérleti díjat szednének.

Nem tudni, kiké Lázár Jánosék kastélya | Magyar Hang

Úgy tűnik, az utolsó megoldásra a legnagyobb az esély, különösen hogy a társaság is nyitott erre a megoldásra, s az önkormányzatnak is ez jelentené a legnagyobb bevételt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,196lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!