HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tudták, hogy ...

Tudták, hogy Simonka bizonyítékot tüntet el, mégsem tartóztatták le, Hadházy Ákos feljelentés tesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt feljelentést tesz Simonka György ügyében – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos. Az országgyűlési képviselő szerint az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy a fideszes parlamenti képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni, ami indokolta volna az azonnali előzetes letartóztatását, ám ez elmaradt.

Simonka György és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügy lényege, hogy jogtalanul szereztek uniós pénzeket, a vád szerint a kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

Vádat emeltek Simonka György ellen | Magyar Hang

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség. Az erről szóló közlemény az ügyészség honlapján elérhető. Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat.

Hadházy a posztjában emlékeztet, az ügyészség a vádiratban maga állítja, hogy Simonka folyamatosan megpróbál bizonyítékokat eltüntetni. „Polték annak ellenére nem kezdeményeztek előzetes letartóztatást, hogy bizonyítékaik voltak S. manipulációira. Így saját maguk szolgáltattak bizonyítékot az ügyészség hivatali visszaélésére és bűnpártolására ” – írja a képviselő.

– Nehezen érthető, hogy Polt hogyan követhetett el ekkora hibát, de hát banánhéj mindig van – zárja a bejegyzést Hadházy. – Majd felteszek neki egy írásbeli kérdést: árulja már el, figyelmetlen volt, vagy ennyire érinthetetlennek hiszi magát, hogy ilyen nyíltan lebuktatja saját magát?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek