Tudták, hogy Simonka bizonyítékot tüntet el, mégsem tartóztatták le, Hadházy Ákos feljelentés tesz

Tudták, hogy Simonka bizonyítékot tüntet el, mégsem tartóztatták le, Hadházy Ákos feljelentés tesz

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én (Fotó: Simonka György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt feljelentést tesz Simonka György ügyében – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos. Az országgyűlési képviselő szerint az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy a fideszes parlamenti képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni, ami indokolta volna az azonnali előzetes letartóztatását, ám ez elmaradt.

Simonka György és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügy lényege, hogy jogtalanul szereztek uniós pénzeket, a vád szerint a kár meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

Vádat emeltek Simonka György ellen | Magyar Hang

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség. Az erről szóló közlemény az ügyészség honlapján elérhető. Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat.

Hadházy a posztjában emlékeztet, az ügyészség a vádiratban maga állítja, hogy Simonka folyamatosan megpróbál bizonyítékokat eltüntetni. „Polték annak ellenére nem kezdeményeztek előzetes letartóztatást, hogy bizonyítékaik voltak S. manipulációira. Így saját maguk szolgáltattak bizonyítékot az ügyészség hivatali visszaélésére és bűnpártolására ” – írja a képviselő.

– Nehezen érthető, hogy Polt hogyan követhetett el ekkora hibát, de hát banánhéj mindig van – zárja a bejegyzést Hadházy. – Majd felteszek neki egy írásbeli kérdést: árulja már el, figyelmetlen volt, vagy ennyire érinthetetlennek hiszi magát, hogy ilyen nyíltan lebuktatja saját magát?

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.