HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Komolyan get...

„Komolyan gettót akarnak, cigányrezervátumot?”

A szekszárdi szegénytelep lakói szerint nem fal kell nekik, hanem segítség

HIRDETÉS

Tulajdonképpen már most is van egy fal a kertvárosi Vasvári köz és a Halas utca, vagyis Szekszárd cigánytelepe, a Csikágó kapuja között. Ez a fal – a két világ határa – láthatatlan, de léte tagadhatatlan. A fizikai valóságban egyetlen utca választja el őket egymástól, egyfajta senki földjeként; ez a füves sáv húzódik a virágos, kertes kockaházak és a gazos portájú szükséglakások között.

HIRDETÉS

Most azonban híre ment, hogy hamarosan épül még valami ide. Még az is lehet, hogy tényleg egy fal fog állni.

– Ne legyen itt kerítés, se fal, mert úgyis lebontjuk – kiáltja egy félmeztelen, pocakos férfi Halas utcai teraszáról, majd szembeszomszédja ordít oda: „Hát nem állatkertben élünk!”

Bogdán László: Ketyeg már a cigányplutónium | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

– Családok mennek itt tönkre a drog miatt, a kislányomat nem engedem ki felnőtt kíséret nélkül, még napközben sem – meséli egy asszony már az egyik lakásban, immár sokkal halkabban, mint pár mondattal korábban, amikor még a „falat” szidta. Drogoztak az ő fiai is, de – gyorsan lekopogja az asztalon – már nem élnek szerrel.

(…)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang november 15-én megjelent 2019/46. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/46. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,977lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koravén demokraták

A kommunizmus halott, de a hatalom mai birtokosai koravén demokratákká válva egyre jobban hasonlítanak azokra, akiket egykor kommunistáknak hívtunk.