HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Zöldhályogos ...

Zöldhályogos betegek maradtak szemcsepp nélkül

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hiába állnak sorba a zöldhályoggal élők a gyógyszertárakban, értesülésünk szerint két gyakran használt szemcsepp is általános hiánycikknek számít. Több gyógyszertárban is érdeklődtünk, mint megtudtuk, a Cosopt nevű készítmény utánpótlásának kedden kellett volna megérkeznie, de hiába várták a betegek. A másik jól ismert tartósítószermentes csepp, a vele kompatibilis Dozopticum sem kapható. Mindkét készítmény recepttel váltható ki.

A még komoly tünetet, károsodást nem okozó zöldhályoggal élők általában háromhavonta kénytelenek kontrollra járni, erre az időszakra utóbbi szerből négy darabot írnak fel nekik, a gyógyszert naponta kétszer kell használniuk. Ennek hiányában a szemnyomás emelkedni kezdhet, ami hosszú távon visszafordíthatatlan látáskárosodáshoz vezethet. (A glaukóma, vagyis zöldhályog a látóideg rostjainak fokozatos pusztulásával járó, de kezeléssel kordában tartható betegség.)

A gyógyszerhiány miatt több illetékes szervet is megkerestünk, így az Emmi sajtóosztályát is megkérdezve, mi a kimaradás oka, és mikorra várható a helyzet orvoslása. Ha kapunk választ, frissítjük cikkünket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,905lájkolóTetszik
3,623követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.