HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egész éjjel v...

Egész éjjel vitázott a parlament a képviselőket szankcionáló javaslatról

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Szerdán este 11 óra körül kezdődött és a reggeli órákban még mindig tartott a vita az Országgyűlésben a képviselők szigorúbb szankcionálására lehetőséget adó fideszes javaslatról. Ez az az elképzelés, amely szerint Kövér László házelnök akár hatvan napra is kitilthatná az Országházból és a Képviselői Irodaházból azt, aki fizikai erőszakot alkalmaz, de akár féléves fizetésmegvonás is lehetne a büntetés.

HIRDETÉS

A javaslatról szerdán kora délután egy körben már vitáztak a képviselők, de akkor azt le is zárták. Ez folytatódott a késő esti órákban, és csütörtök reggel fél kilenc körül még bőven zajlott.

Az MTI tudósítása szerint a fideszes Mátrai Márta arról beszélt, hogy a változtatások – az ellenzék állításaival ellentétben – nem jelentik a képviselői jogok korlátozását, csupán keretbe kívánják foglalni a rájuk vonatkozó magatartási normák korlátait. Hiszen nekik megjelenésükben, nyelvhasználatukban és viselkedésükben is példát kell mutatniuk a törvényhozással szembeni tisztelet fenntartása érdekében.

Security Check Required

A jobbikos Szilágyi György ugyanakkor azt mondta, hogy az ellenzéket megpróbálják kizárni abból, hogy gyakorolhassák a népképviseletet. A kormányzat azokat a választókat akarja kizárni, akik az ellenzékre szavaztak. Az MSZP-s Harangozó Tamás pedig azzal érvelt, hogy normálisan működő demokratikus országokban a parlamenti frakciók közösen fogalmazzák meg a házszabályt, hasonlóan a választási törvényhez és az alkotmányhoz. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa egy saját, évekkel korábbi felszólalását idézte, amelyben azt állította a kormánypártokról, hogy rombolják az Országgyűlés tekintélyét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,870lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.