HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Magyarország ...

Magyarország megint a szőnyeg szélére kerül Brüsszelben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Meglehetősen unalmasan indult az Európai Parlament Állampolgári Jogi- Bel- és Igazságügyi Bizottságában az a vita, amely a Magyarországgal kapcsolatos 7-es cikkely szerint eljárás állásáról szólt. A soros elnökséget betöltő Finnország EU-hoz akkreditált nagykövete elmondta, hogy Finnország számára nagyon fontos a jogállamiság, ennek érdekében tettek lépéseket Magyarország ügyében is. Ez azt jelenti, hogy napirendre tűzték a kérdést, és lehetőséget adtak a magyar kormánynak, hogy a Sargentini-jelentésre reagáljanak – ez a dokumentum képezi ugyanis az eljárás alapját. A nagykövet azt is hozzátette, hogy december 10-én ismét előkerül az ügy, a tagállamok megint kérdezhetnek a magyar kormánytól.

A felszólaló képviselők megköszönték a tájékoztatást, leginkább azzal volt problémájuk, hogy a tagállamok előtt folyó eljárásból kirekesztették a parlamentet, noha az EP indította az eljárást. A nagykövet azt mondta, azért van itt, hogy meghallgassa a képviselőket és továbbadja a mondandójukat, de arra nincs egyelőre lehetőség, hogy EP-képviselők is felszólalhassanak a tagállamok tanácskozásán.

Ekkor kapott szót a fideszes Hidvéghi Balázs, aki ellentámadásba lendült. Mint mondta: „A magyar emberek úgy látják, hogy azért támadják újra és újra Magyarországot, mert a magyarok elutasítják a bevándorlók betelepítését, kiállnak a nemzeti szuverenitásért és a keresztény kultúra védelméért. Mindez ellentétes a balliberálisok céljaival. Visszautasítjuk, hogy brutális kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal szemben és olyan dolgokat kérnek számon rajtunk, amiket más tagállamokon nem.”

Nem sok képviselő volt a teremben, kevesen is szóltak hozzá, de a legtöbben azt megemlítették, hogy az elmúlt egy évben, ha lehet, még tovább romlott a magyar demokrácia helyzete. A svéd Evin Incir képviselő szerint Orbán Viktor megsérti az európai értékeket. Felháborítónak nevezte, hogy Magyarország milliárdokat kap az EU-tól, közben leépítik a demokráciát és folyamatosan megsértik az emberi jogokat.

A magyar felszólalók közül Dobrev Klára, a DK képviselője arról beszélt, hogy a magyar kormány tovább folytatja a bírói rendszer függetlenségének felszámolását. A momentumos Donáth Anna pedig azt emelte ki, hogy ez a kérdés nem magyar belügy, hanem európai jelentőségű, mert el kell kerülni, hogy más államban is veszélybe kerüljön a jogállamiság.

Nem sokkal a bizottsági ülés után a Fidesz EP-s képviselőcsoportja egy közleményben is ráerősített az álláspontjukra, a következőket írták többek között: „Szégyen és gyalázat, hogy Gyurcsányné és Donáth Anna, az új SZDSZ európai parlamenti képviselője szembemenve a magyar emberek akaratával állandóan a bevándorláspártiak oldalán és megint a magyar érdekek ellen szólaltak fel.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,534lájkolóTetszik
3,761követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek