HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nem ússza me...

„Nem ússza meg a Fidesz ennyivel”

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az ellenzék ismét megmutatta, hogy nem tutyimutyi, bár „könnyebb lenne, ha 300 ezer tüntető töltené meg a Kossuth teret” – így értékelte a jobbikos Z. Kárpát Dániel megkeresésünkre, hogy 15 órán keresztül életben tartották a parlamenti vitát a képviselők súlyosabb büntetését lehetővé tévő fideszes javaslatról. Ez az az elképzelés, amely szerint Kövér László a jelenleginél komolyabb szankciókkal sújthatná azt, aki nem megfelelősen viselkedik, a büntetés kitiltás és akár féléves fizetésmegvonás is lehetne.

HIRDETÉS

Mint arról beszámoltunk, szerdán délután már megkezdődött a vita, akkor azonban az úgynevezett vezérszónoki kör végeztével elhalasztották azt. Így végül szerdán este, 11 óra körül folytatódhatott a párbeszéd, vagyis a késő esti, éjszakai órákban zajlott volna le. Az ellenzéki pártok azonban megegyeztek abban, hogy a rengeteg felszólalással igyekeznek elhúzni csütörtökig, hogy felhívják a figyelmet arra, mi is zajlik az Országgyűlésben. Ez olyan jól sikerült, hogy csütörtök délután kettő óra körül zárult csak le az egész, vagyis 15 órán keresztül egymást érték a felszólalások.

Z. Kárpát Dániel szerint egyébként a Fidesz óriásit hibázik, ha azt hiszi, hogy keresztül tudja vinni az elképzelését, két napig hallgatja a kritikus hangokat, majd hátradőlhet. Ennél konkrétabbat azonban nem mondott, így azt sem, hogy a szavazás napjára esetleg készülnek-e valamilyen újabb akcióval. A politikus csak azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki koordináció új szintre lépett a rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás elleni tavaly év végi kiállásukkal.

Kitiltással és fizetésmegvonással büntetné a Fidesz azt, aki a Parlamentben akciózik | Magyar Hang

Az LMP frakcióvezetője szerint az obstrukció egyben nagyon komoly győzelem volt, hiszen felvették a kesztyűt. Keresztes László Lóránt szerint most nem csak arról van szó, hogy a fideszes javaslattal a képviselők lehetőségeit korlátoznák, hanem adott esetben abban is megakadályoznák őket, hogy a kötelezettségüket ellássák. Vagyis ez nemcsak a politikusokról, hanem a szavazóikról is szól. A frakcióvezető egyébként úgy érzete, hogy a kormánypárti képviselők közül volt, aki a vitában meglepően konstruktív hangnemet ütött meg, az ellenzék pedig nyitottnak mutatkozott arra, hogy közösen gondolják át a rendszert. Szerinte példaékértű lenne, ha a Fidesz most egyeztetést kezdeményezne, már túlságosan nagy reményt nem fűz hozzá.

HIRDETÉS

A jobbikos Z. Kárpát Dániel ennél borúsabban látta, biztos benne, hogy a fideszes javaslat nem fog változni. – A bolsevik házmester tempó biztosan megmarad – fogalmazott. Azt elismerte, hogy nyilván a kormánypárti padsorokban is vannak jó szándékú képviselők, de a frakciófegyelem őket is köti.

A szintén jobbikos Varga-Damm Andrea lapunknak elmondta azt is, hogy míg zajlott a vita, minden párt rengeteg módosító javaslatot benyújtott, bár ő sem bízik abban, hogy ennek hatására változnának a tervek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,713lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Előrejelezni az előrejelezhetetlent? A White Island-katasztrófa margójára

Hol tart jelenleg a vulkanológia, mit tudunk és mit nem tudunk a vulkánkitörésekről? És veszélyben vannak-e a turisták?