HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nem ússza me...

„Nem ússza meg a Fidesz ennyivel”

HIRDETÉS

Az ellenzék ismét megmutatta, hogy nem tutyimutyi, bár „könnyebb lenne, ha 300 ezer tüntető töltené meg a Kossuth teret” – így értékelte a jobbikos Z. Kárpát Dániel megkeresésünkre, hogy 15 órán keresztül életben tartották a parlamenti vitát a képviselők súlyosabb büntetését lehetővé tévő fideszes javaslatról. Ez az az elképzelés, amely szerint Kövér László a jelenleginél komolyabb szankciókkal sújthatná azt, aki nem megfelelősen viselkedik, a büntetés kitiltás és akár féléves fizetésmegvonás is lehetne.

HIRDETÉS

Mint arról beszámoltunk, szerdán délután már megkezdődött a vita, akkor azonban az úgynevezett vezérszónoki kör végeztével elhalasztották azt. Így végül szerdán este, 11 óra körül folytatódhatott a párbeszéd, vagyis a késő esti, éjszakai órákban zajlott volna le. Az ellenzéki pártok azonban megegyeztek abban, hogy a rengeteg felszólalással igyekeznek elhúzni csütörtökig, hogy felhívják a figyelmet arra, mi is zajlik az Országgyűlésben. Ez olyan jól sikerült, hogy csütörtök délután kettő óra körül zárult csak le az egész, vagyis 15 órán keresztül egymást érték a felszólalások.

Z. Kárpát Dániel szerint egyébként a Fidesz óriásit hibázik, ha azt hiszi, hogy keresztül tudja vinni az elképzelését, két napig hallgatja a kritikus hangokat, majd hátradőlhet. Ennél konkrétabbat azonban nem mondott, így azt sem, hogy a szavazás napjára esetleg készülnek-e valamilyen újabb akcióval. A politikus csak azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki koordináció új szintre lépett a rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás elleni tavaly év végi kiállásukkal.

Kitiltással és fizetésmegvonással büntetné a Fidesz azt, aki a Parlamentben akciózik | Magyar Hang

Az LMP frakcióvezetője szerint az obstrukció egyben nagyon komoly győzelem volt, hiszen felvették a kesztyűt. Keresztes László Lóránt szerint most nem csak arról van szó, hogy a fideszes javaslattal a képviselők lehetőségeit korlátoznák, hanem adott esetben abban is megakadályoznák őket, hogy a kötelezettségüket ellássák. Vagyis ez nemcsak a politikusokról, hanem a szavazóikról is szól. A frakcióvezető egyébként úgy érzete, hogy a kormánypárti képviselők közül volt, aki a vitában meglepően konstruktív hangnemet ütött meg, az ellenzék pedig nyitottnak mutatkozott arra, hogy közösen gondolják át a rendszert. Szerinte példaékértű lenne, ha a Fidesz most egyeztetést kezdeményezne, már túlságosan nagy reményt nem fűz hozzá.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel ennél borúsabban látta, biztos benne, hogy a fideszes javaslat nem fog változni. – A bolsevik házmester tempó biztosan megmarad – fogalmazott. Azt elismerte, hogy nyilván a kormánypárti padsorokban is vannak jó szándékú képviselők, de a frakciófegyelem őket is köti.

HIRDETÉS

A szintén jobbikos Varga-Damm Andrea lapunknak elmondta azt is, hogy míg zajlott a vita, minden párt rengeteg módosító javaslatot benyújtott, bár ő sem bízik abban, hogy ennek hatására változnának a tervek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták