HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borkai-ügy: c...

Borkai-ügy: csőtörés pusztított Rákosfalvy ügyvédi irodájában, hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Szabó Ervint

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Több, a korrupciós- és szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt érdekköreihez köthető győri vállalkozót hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség – értesült a Magyar Hang. Lapunk információi szerint az elmúlt hetekben házkutatást tartottak Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál is. Mindkettőjüket Budapestre szállították gyanúsítotti kihallgatásra, amely után szabadon távozhattak.

Arról nincs biztos információnk, hogy a Borkai Zsolt köréhez sorolt és a szexvideókon szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájában szintén jártak-e a nyomozók. Annyit azonban megtudtunk, hogy különös módon nemrég csőtörés volt ott, aminek következtében dokumentumok semmisültek meg.

Információink szerint nem a kiszivárgott felvételekkel kapcsolatos zsarolási ügyben, hanem gazdasági bűncselekményekkel összefüggésben tartott házkutatást a rendőrség. Szabó Ervin és Neumann Zoltán kihallgatására is ezen ügyekben került sor.

Kérdéseinkkel megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, ahol rövid válasszal szolgáltak:

HIRDETÉS

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. Az ügyben a rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van. A nyomozások érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Rákosfalvy a Borkai-ügy jól ismert alakja, az egykori győri polgármester egyik legfontosabb bizalmasaként tartják számon. Nemcsak ügyvédként, hanem vállalkozóként is szép karriert futott be, miután Borkai Zsoltból polgármester lett. Rákosfalvy Zoltán és köre óriásit kaszált ugyanis az Audi győri üzemének helyén lévő telkekkel kapcsolatos spekulatív ügyletekkel: a vállalkozó apró pénzért felvásárolta az ott lévő telkeket, majd óriási, becslések szerint 4-5 milliárdos haszonnal adta tovább azokat a német autógyárnak. Az ügyvéd-vállalkozó emellett verseny nélkül jutott hozzá az államtól több vidéki kaszinó üzemeltetési jogához is.

Szabó Ervin szintén Borkai kulcsembere: az üzletember a Pálffy 2003 Kft. tulajdonosa, aminek a résztulajdonában, Szabó ügyvezetésével működik a Diákolimpia 2017 Kft. Ez a vállalat az Index szerint négyszeres áron, 896 millió forintért szállította a győri diákolimpia résztvevőinek az ellátást. A botrányt kirobbantó „ördög ügyvédje” azt írta, körön kívülinek Győr belvárosában gyakorlatilag 2006 óta nem lehet éttermet nyitnia.

Neumann Zoltán a Kultúrmérnök Kft. ügyvezetője, személye eddig viszonlyag marginális volt a Borkai-botrányban. Az „ördög ügyvédje” állítása szerint cége gyakori nyertese volt a győri közbeszerzéseknek, Neumann pedig rendszeres résztvevője volt az egykori polgármester Maldív-szigeteki kiruccanásainak, amelyek fő célja a nyaralás mellett az volt, hogy a korrupcióból származó vagyont ottani bankszámlákon helyezzék el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek