HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nincs meglepe...

Nincs meglepetés, idén is a felcsúti focira jut a legtöbb közpénz

HIRDETÉS

A 2019/2020-as évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 1,12 milliárd forintnyi taotámogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – írja az Mfor.hu. Ezzel várhatóan idén is az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt alapítványnak juthat a legtöbb közpénz a labdarúgással foglalkozó szervezetek közül – teszi hozzá a G7 gazdaság portál.

HIRDETÉS

Az 1,12 milliárd nem a legmagasabb összeg a közel 1200 elfogadott sportfejlesztési programmal rendelkező klub és futballvállalkozás támogatásait összesítő listán. A jelenleg második helyen álló Gyirmót például kevesebb, mint harmadennyi közpénzhez juthat, a negyedik Ferencváros pedig kevesebb mint a negyedét kaphatja taotámogatásként.

Nem biztos ugyanakkor, hogy ez a végső összeg, a nagyobb támogatásokat ugyanis sokszor több részletben hagyják jóvá. A felcsúti alapítványnál volt olyan, hogy közel 3 milliárddal ugrott meg az elsőre közölt összeg. Az alapítvány a taorendszer bevezetése óta összesen 23 milliárd forint közpénzhez jutott, vagyis a sporttámogatásban érdekelt cégek az államkassza helyett ennyi pénzt utaltak Felcsútra.

A rekordévben a 7 milliárdot közelítette a jóváhagyott támogatás – emlékeztet a G7. Mások mellett ebből épült a Pancho Aréna, a Makovecz-stílusú kazánház és a minden extrával felszerelt helyi sportcsarnok is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,977lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koravén demokraták

A kommunizmus halott, de a hatalom mai birtokosai koravén demokratákká válva egyre jobban hasonlítanak azokra, akiket egykor kommunistáknak hívtunk.