A belügynek is dolgozik Borkai ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán

A belügynek is dolgozik Borkai ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán

Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A győri önkormányzat és a Széchenyi István Egyetem mellett a győri székhelyű Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) is megbízta jogi feladatokkal Borkai Zsolt ügyvédjét, Rákosfalvy Zoltánt – tudta meg a Napi.hu. Utóbbi intézmény a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozik. Továbbá a szombathelyi székhelyű Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (NYUDUVIZIG) is számított Rákosfalvy szakértelmére.

A vízügyes igazgatóságok szerződéseiből kiderült, hogy 2018. május 29-én kötöttek szerződést a „Rába-völgy projekt, a térség árvízvédelmének kiépítése” projekt keretében. Ez a megbízás előreláthatólag 2020. december 31-ig érvényes, és Rákosfalvyt összesen nettó 19,5 millió forint díjazás illeti meg érte. Az ÉDUVIZIG területén 136, a NYUDUVIZIG-én pedig 39 ingatlan tulajdonjogi rendezésével bízták meg az ügyvédet.

Rákosfalvy dolga az volt, hogy az ingatlantulajdonosoktól adásvételi szerződésekkel, kisajátítási eljárásokkal megszerezze a Rába-projekthez szükséges területeket. Az ügyvédre egyéb területeken is rámosolygott a szerencse: nyilvános pályázat nélkül megkapta a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziós jogát tíz évre.

Az ügyvéd neve akkor lett országosan ismert, amikor Borkai Zsolt társaságában tűnt fel az adriai luxushajón.

Borkai-ügy: csőtörés pusztított Rákosfalvy ügyvédi irodájában, hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Szabó Ervint | Magyar Hang