Egy ausztrál személyé volt Józsefváros Facebook-oldala

Egy ausztrál személyé volt Józsefváros Facebook-oldala

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább húzódik Józsefváros Facebook-oldalának kálváriája. Korábban kiderült, hogy a fideszes vezetés nem kívánja csak úgy egyszerűen átadni azt, a korábbi adminok inkább átnevezték ehelyett az oldalt.

Az új polgármester, Pikó András ezért megpróbálta visszaszerezni az oldalt, ami a Facebook kelet-közép-európai központjával történő kapcsolatfelvétel után sikerült is. De hiába, mikor épp kirakták volna az első közleményüket, a teljes oldalt törölték vagy archiválták, így ott továbbra sem tudnak kommunikálni a józsefvárosiakkal.

A kerületvezető szerint ráadásul kiderült az is, hogy az oldal eddig egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt. Közpénzt is költhettek rá, miután a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. éves üzleti tervében az oldal üzemeltetése szerepelt. „Fideszes kupleráj ez is”, értékelt a polgármester, aki vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.