HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Manfred Weber...

Manfred Weber: A Fidesz még mindig tisztázhatja magát

HIRDETÉS

A Fidesznél pattog a labda, és ha akarja, még mindig tisztázhatja magát – erről beszélt az Azonnalinak Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. Weber hozzátette, a CEU ügyében viszont továbbra sem kaptak egyértelmű válaszokat.

HIRDETÉS

Weber az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésekor nyilatkozott az oldalnak. Úgy vélte, a Fidesznek még mindig van lehetősége a pártcsaládban maradni, de ez rajta múlik. Ahogy Donald Tusk is kifejtette Zágrábban, a néppárti bölcsek január végéig elkészítik a Fideszről szóló jelentést, „az egész folyamat utolsó hónapjaiban vagyunk, azután pedig döntünk” – tette hozzá a frakcióvezető.

Arra a kérdésre, hogy a megbékélés érdekében a Fidesz tett-e az utóbbi időben lépéseket, Weber úgy válaszolt: az EP-választási kampányban a a magyar kormány „leállította a Néppárt elleni vádaskodást, és az EU-ellenes kampányát”. Ettől még szerinte számos kérdés továbbra sincs tisztázva, így például a CEU ügye sem. Úgy véli azonban, készek a párbeszédre, hiszen nekik a fő céljuk az, hogy összehozzák Európát.

Donald Tusk frissen megválasztott néppárti elnök Zágrábban mondta még azt, hogy rend és biztonság nem zárja ki a jogállamiság, a polgári szabadságjogok és a közéleti tisztesség biztosítását. Aki ezt nem tudja elfogadni, az „de facto kizárja magát a pártcsaládunkból”, közölte, mondatait pedig sokan a Fideszre vonatkoztatták.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,128lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami elveszett, nem tér vissza többé

Két súlyosabb drámát néztünk a Netflixen. A hiány filmje a Keresem a testemet, de a Házassági történet is.

Nélkülem