HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbánt egysze...

Orbánt egyszerre zavarja a kigúnyolás és a politikai korrektség

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Keresztényüldözésről szóló konferencián aggódott kultúránkért Orbán Viktor, akit a 444 kiemelése szerint egyszerre zavarja a „politikai korrektség szájkosara” és az, ha kigúnyolják az ő álláspontját. Az Index számolt be a kormányfő beszédéről, ami sok újat korábbi szövegeihez képest nem tartalmazott, és elsősorban arról szólt, hogy civilizációnk támadás alatt áll.

HIRDETÉS

Történelmi távlatból nyitott a kormányfő, azzal kezdve, hogy a magyar törzsek zöme 1100 évvel ezelőtt érkezett. Nem mi voltunk az elsők, de a korábbiak eltűntek, „fajta- és kultúraidegenek” vagyunk errefelé, csak ránk jellemzőek tanaink, irodalmaink és táncaink. A kormányfő kiemelte Szent István intelmeit fiához, szerinte le kell horgonyoznunk a szövegben olvasottak mellett.

Orbán és Szijjártó is azt ismételgette, amit az új-zélandi terrorista | Magyar Hang

Orbán felsorolta, hány keresztényt öltek meg az utóbbi időkben, majd hozzáfűzte, hogy az európai politikusok száját egy rejtélyes erő zárja le, ami karjaikat is megbénítja. „Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet” – vélte a miniszterelnök, aki szerint viszont akik csak humanitárius problémaként kezelik a keresztényüldözést, azok nem beszélnek a legfontosabb dologról.

Egy egész kultúra, a mi kultúránk és civilizációnk áll támadás alatt – kongatta a vészharangot Orbán, aki szerint „a támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara.” Úgy véli, a nem túl távoli jövőben lesznek olyan európai országok, amelyekben a vallási-kulturális irányok meg fognak változni. Ami Szíriában és Irakban történt, sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk, mondta.

HIRDETÉS

Orbán előtt Azbej Tristan államtitkár beszélt, aki szerint a keresztényüldözés „korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága.” Naponta 11 embert ölnek meg kereszténysége miatt, mindez pedig a Nyugat „szégyenteljes hallgatása mellett zajlik”, összegzett Azbej Tristan. Az államtitkár is úgy vélte, hogy a politikai korrektség szájzárával hallgattatnák el ezeket a tényeket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,705lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újra egyesül az LMP és a Párbeszéd?

Karácsony Gergely vetette fel a témát, de az LMP sem zárkózott el. Ungár Péter például „megfontolandónak” nevezte az elképzelést.

Pénz semmiért