HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbánt egysze...

Orbánt egyszerre zavarja a kigúnyolás és a politikai korrektség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Keresztényüldözésről szóló konferencián aggódott kultúránkért Orbán Viktor, akit a 444 kiemelése szerint egyszerre zavarja a „politikai korrektség szájkosara” és az, ha kigúnyolják az ő álláspontját. Az Index számolt be a kormányfő beszédéről, ami sok újat korábbi szövegeihez képest nem tartalmazott, és elsősorban arról szólt, hogy civilizációnk támadás alatt áll.

Történelmi távlatból nyitott a kormányfő, azzal kezdve, hogy a magyar törzsek zöme 1100 évvel ezelőtt érkezett. Nem mi voltunk az elsők, de a korábbiak eltűntek, „fajta- és kultúraidegenek” vagyunk errefelé, csak ránk jellemzőek tanaink, irodalmaink és táncaink. A kormányfő kiemelte Szent István intelmeit fiához, szerinte le kell horgonyoznunk a szövegben olvasottak mellett.

Orbán és Szijjártó is azt ismételgette, amit az új-zélandi terrorista | Magyar Hang

Orbán felsorolta, hány keresztényt öltek meg az utóbbi időkben, majd hozzáfűzte, hogy az európai politikusok száját egy rejtélyes erő zárja le, ami karjaikat is megbénítja. „Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet” – vélte a miniszterelnök, aki szerint viszont akik csak humanitárius problémaként kezelik a keresztényüldözést, azok nem beszélnek a legfontosabb dologról.

Egy egész kultúra, a mi kultúránk és civilizációnk áll támadás alatt – kongatta a vészharangot Orbán, aki szerint „a támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara.” Úgy véli, a nem túl távoli jövőben lesznek olyan európai országok, amelyekben a vallási-kulturális irányok meg fognak változni. Ami Szíriában és Irakban történt, sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk, mondta.

Orbán előtt Azbej Tristan államtitkár beszélt, aki szerint a keresztényüldözés „korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága.” Naponta 11 embert ölnek meg kereszténysége miatt, mindez pedig a Nyugat „szégyenteljes hallgatása mellett zajlik”, összegzett Azbej Tristan. Az államtitkár is úgy vélte, hogy a politikai korrektség szájzárával hallgattatnák el ezeket a tényeket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,696lájkolóTetszik
3,778követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek