HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Harmadszor ke...

Harmadszor kell a veszprémi buszos cég hóna alá nyúlni, már 1600 millió forintnál tartanak

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egyre nagyobb lyukat üt Veszprém költségvetésében a város új busztársasága. A helyi buszközlekedést az idei évtől bonyolító, önkormányzati tulajdonú V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.-t harmadszor kell kisegíteni, újabb százmilliókkal – írja a 24.hu.

HIRDETÉS

Ez a megyeszékhely közgyűlésének alakulóülésén derült ki, ahol az újraválasztott Porga Gyula fideszes polgármester elismerte, komoly a gond a céggel. A portál szerint arról beszélt, hogy 290 millió forintot kell áldoznia arra, hogy megmaradjon a város tömegközlekedése.

Felidézik: a költségvetésben eredetileg 600 milliót szántak a cégre és a buszközlekedés megszervezésére. Már áprilisban látszott, hogy ez kevés lesz, ezért 235 millióval kiegészítették a cég büdzséjét. Augusztusban ismét meg kellett menteni a V-Buszt: ekkor újabb 480 milliót csoportosítottak át. Ehhez jön hozzá a már említett, újabb 290 millió forintos igény.

Ezt azonban nem tudták hirtelen honnan előteremteni. Átcsoportosítottak 101 milliót a működési célú tartalékból, 26 milliót az általános tartalékból. Hogy a többit honnan vonják el, arról a decemberi közgyűlésen döntenek a képviselők. Erre az évre tehát a 600 millió helyett 1600 millió forint lesz a működtetés végösszege.

HIRDETÉS

2019-et megelőzően a volántársaság, majd Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) biztosította a veszprémi buszközlekedést. 2018-ban 280 millió forintjába került ez Veszprémnek.

A rendszer komoly káosszal indult, erről itt írtunk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek