HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergely: Eddig jó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

– Úgy veszem, van szándék a kormányban a megegyezésre, Budapest feltételeinek teljesítésére. Eddig jó – írta a Facebookon Karácsony Gergely azután, hogy a kormány részéről Gulyás Gergely reagált a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésére. A főpolgármester a miniszterre hivatkozva hozzátette, hogy a jövő héten kezdik tárgyalást. – Alig várjuk. A közgyűlési döntésnek része, hogy a kormány a feltételeink teljesítésére határozatban kötelezze magát. Ezt is várjuk – fűzte hozzá.

Security Check Required

Ismert, szerdán a főváros elfogadta a főpolgármester azon javaslatát, hogy Budapest milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését és a stadion felépítését. Ezek között szerepel, hogy a kormány költsön 50 milliárd forintot a budapesti alap- és szakellátásra a következő öt évben. Induljon el a csepeli nagyerdő program, amelyet Budapest új tüdejének szán. Az élsport mellett a tömegsportra is áldozzon a kormány, az épülő stadion pedig fogadjon be kulturális rendezvényeket is. Ezen kívül a beruházás szerződései legyenek nyilvánosak, illetve garantálják a már elhatározott fővárosi közlekedési fejlesztéseket is.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy jövő héten összehívják a Fővárosi Közfejlesztési Tanácsot, ahol tárgyalnak a kérdésről. Ugyanitt megpróbálják majd meggyőzni Karácsony Gergelyt arról, hogy áldozzon az Újbudára tervezett szuperkórházra a főváros.

Az atlétikai vb-ről a közgyűlésben: a fideszesek is megszavazták Karácsony feltételeit | Magyar Hang

Utóbbi kapcsán egyébként a főpolgármester úgy vélekedett „egyes kormányzati szereplők – és ettől nyilván nem függetlenül – a lakájmédia azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha Budapest ellenezné a „szuperkórház” beruházást”. Szerinte ellenzésről szó sincs, nincs is mit ellenezni. – Öt éve csak beszélnek a „szuperkórházról”, de egy kapavágás nem történt – írta, hozzátéve, hogy „hagyjuk tehát az olcsó hangulatkeltést, taktikázást, a budapestiek egészségének ügye ennél több komolyságot érdemel”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,610lájkolóTetszik
3,771követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek