HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Külön ültek a...

Külön ültek az MSZP-sek Dunakeszin

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A választásokra készülve még – a legtöbb településhez hasonlóan – együtt kampányolt és indult az ellenzék Dunakeszin is, a képviselő-testületbe bejutott két MSZP-s képviselő azonban október 13-a után úgy döntött, hogy nem ülnek be a közös frakcióba, inkább önállót alakítottak.

A városban egyébként az ellenzék alulmaradt: a polgármester fideszes lett, három fideszes alpolgármester dolgozik mellette, és a testületben is a kormánypártoknak van többsége. Az ellenzéki képviselők közül pedig csak a két MSZP-s kapott valamilyen pozíciót.

HIRDETÉS

A külön ülő szocialista képviselők esetében egyébként apáról és fiáról van szó – Bilinszky Ferenc és Bilinszky Ádám – egyikük a pénzügyi és jogi bizottság elnöke lett, másikuk pedig az okosváros-fejlesztésért felelős tanácsnok. Bilinszky Ádám megkeresésünkre azt elismerte, hogy nem dolgoznak közös frakcióban a másik három ellenzéki képviselővel, de ennek okait nem volt hajlandó elárulni. Azzal kapcsolatban pedig, hogy a fideszesek mellett csak ők jutottak valamilyen pozícióhoz, úgy reagált: a többiek is kaphattak volna, csak ők nem fogadták el.

A szintén az ellenzék színeiben bejutott – egyébként jobbikos – Varga Zoltán Péter a Magyar Hangnak ennek kapcsán azt mondta, hogy ők valóban nem fogadtak el tisztségeket, de ennek oka volt. Eleve hármuk közül csak kettőjüknek ajánlottak posztot – éppen neki nem –, ráadásul ők nem dönthettek a leosztásról, a fideszes többség személyre szabottan találta ki, hogy kit mire szánna. – A polgármester úr meg kívánta mondani, hogy ki mi lehet – fogalmazott a politikus. Márpedig a frakciójuk ragaszkodott volna ahhoz, hogy ne a kormánypártok osszák le a pozíciókat a saját ízlésük szerint.

Felrúgta az MSZP az ellenzéki összefogást Budafokon | Magyar Hang

Varga Zoltán Péter meglátása szerint eddig az MSZP-sek is ellenzékkel együtt szavaztak, bár főként technikai kérdések kerültek szóba. A posztok leosztása igényelt érdemi voksolást, akkor azonban zárt ülést tartottak. A politikus egyébként azt tapasztalja, hogy a választók, akik a teljes ellenzéki összefogást támogatták, nem örülnek annak, hogy végül a két szocialista nem dolgozik közös frakcióban a többiekkel.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/48. számában jelent meg, 2019. november 29-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/48. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,339lájkolóTetszik
3,153követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek