Márki-Zay Péter: Nehezen hihető, hogy nincs meg a listázó

Márki-Zay Péter: Nehezen hihető, hogy nincs meg a listázó

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az természetesen nehezen hihető, hogy egy személyiségi jogokat feltűnően sértő, gyűlölködő, hazug szórólapot ismeretlenek megrendelésére nyomtasson ki és terjesszen valaki Hódmezővásárhelyen – így reagált Márki-Zay Péter arra, hogy a rendőrség nem tudta beazonosítani azt, aki a 2018-as kampányban a lejárató szórólapokat róla megrendelte.

Security Check Required

Lapunk is beszámolt az Átlátszó cikkéről, amely szerint álnéven rendelte meg egy férfi azokat a szórólapokat, amelyeken még 2018-ban listázták Márki-Zay Péter támogatóit. A nyomtatványokon listázták, fotókkal szerepeltették a polgármester akkori – vélelmezett – támogatóit. Azt állították róluk, hogy a gyűlölet tartja őket össze, vesztesek, sértettek, hataloméhesek és ki akarják fosztani a várost. Kiadóként bizonyos „SME”-t jelöltek meg.

A terjesztő cég vezetője elismerte, hogy 20 ezer szórólapot vettek át, de egy számára ismeretlen személy rendelte azt meg telefonon, aki Zsingor István néven mutatkozott be. A szórólapokhoz közevetlenül a nyomdából jutott hozzá, de a készpénzfizetési számlákon egyik fél részéről sincs aláírás. Azt is megállapították a rendőrök, hogy Zsingor István nem létezik.

Márki-Zay Péter azonban nehezen hiszi, hogy a történetet nem lehet visszakövetni. – Az sokkal inkább elképzelhető, hogy a nagyon is közismert megrendelő személyét nem meri beazonosítani egyik szereplő sem... – írta Facebook oldalán. Hozzátette azt is, hogy „le kell bontani a pártállamot”, mert az „Orbán utáni Magyarországon nem maradhat következmények nélkül az állampolgárok listázása és megfélemlítése, rágalmazása és lejáratása”.