HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bősz Anett a ...

Bősz Anett a Magyar Liberális Párt új elnöke

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Bősz Anettet választották a Magyar Liberális Párt elnökévé, a múlt héten tartott küldöttgyűlésen egyhangúlag a párt élére szavazták meg az eddigi ügyvivőt. Az alapító pártelnök Fodor Gábor még a nyáron jelentette be, hogy lemond a vezetői posztról.

Bősz Anett hétfő sajtótájékoztatóján közölte, időközi választás volt, a teljes tisztújításra jövő nyárig kell várni. Hozzátette, bíznak benne, hogy bővíteni tudják a szervezet, ezt azonban nem kérik ingyen: olyan „üzenetcsomaggal” készülnek, ami a lehető legtöbb ember számára szimpatikussá tenni a liberális eszmerendszert. Határozott céljuk többek között a liberalizmus méltóságának helyreállítása. Azokat kívánják képviselni, akik hisznek az európai értékékben, a szabadságban, és abban, hogy az alapvető emberi jogok mindenkit megilletnek.

A gazdaság területén szerinte lejárt a neoliberalizmus korszaka, de ezzel még nem kell teljesen elfelejteni a tiszta piaci versenyt. Erős versenyhivatallal működő versenyben kellene gondolkodni. Szeretnék elérni, hogy létrejöjjön egy menedzserszemlélet az egészségügyben: határozott céljuk, hogy javuljon ez az ágazat, mindenki számára elérhető legyen az alapellátás.

Az országgyűlési képviselőként dolgozó Bősz azt mondta, folytatni szeretné az együttműködést a többi ellenzéki párttal.

HIRDETÉS

Az Index.hu beszámolója szerint a párt annyira összezsugorodott mára, hogy nagyjából 100 tagja maradt, így a küldöttgyűlés is mindössze 13 főből állt. Bősz reméli, hogy ez a gödör alja, és innentől bővülni, növekedni fognak. Bősz szerint már kizárólag szövetségi politikában tudják a jövőt elképzelni.

Az Index megírta azt is, hogy Fodor Gábor pedig végleg kiszállt a pártpolitikából, egy közép-kelet-európai rendszerváltásokat vizsgáló kutatóintézetet hozott létre, ott fog dolgozni. Fodornak tehát a nincs és nem is lesz tisztsége, nem szól bele a továbbiakban a párt irányításába.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,458követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.