HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bősz Anett a ...

Bősz Anett a Magyar Liberális Párt új elnöke

HIRDETÉS

Bősz Anettet választották a Magyar Liberális Párt elnökévé, a múlt héten tartott küldöttgyűlésen egyhangúlag a párt élére szavazták meg az eddigi ügyvivőt. Az alapító pártelnök Fodor Gábor még a nyáron jelentette be, hogy lemond a vezetői posztról.

HIRDETÉS

Bősz Anett hétfő sajtótájékoztatóján közölte, időközi választás volt, a teljes tisztújításra jövő nyárig kell várni. Hozzátette, bíznak benne, hogy bővíteni tudják a szervezet, ezt azonban nem kérik ingyen: olyan „üzenetcsomaggal” készülnek, ami a lehető legtöbb ember számára szimpatikussá tenni a liberális eszmerendszert. Határozott céljuk többek között a liberalizmus méltóságának helyreállítása. Azokat kívánják képviselni, akik hisznek az európai értékékben, a szabadságban, és abban, hogy az alapvető emberi jogok mindenkit megilletnek.

A gazdaság területén szerinte lejárt a neoliberalizmus korszaka, de ezzel még nem kell teljesen elfelejteni a tiszta piaci versenyt. Erős versenyhivatallal működő versenyben kellene gondolkodni. Szeretnék elérni, hogy létrejöjjön egy menedzserszemlélet az egészségügyben: határozott céljuk, hogy javuljon ez az ágazat, mindenki számára elérhető legyen az alapellátás.

Az országgyűlési képviselőként dolgozó Bősz azt mondta, folytatni szeretné az együttműködést a többi ellenzéki párttal.

Az Index.hu beszámolója szerint a párt annyira összezsugorodott mára, hogy nagyjából 100 tagja maradt, így a küldöttgyűlés is mindössze 13 főből állt. Bősz reméli, hogy ez a gödör alja, és innentől bővülni, növekedni fognak. Bősz szerint már kizárólag szövetségi politikában tudják a jövőt elképzelni.

HIRDETÉS

Az Index megírta azt is, hogy Fodor Gábor pedig végleg kiszállt a pártpolitikából, egy közép-kelet-európai rendszerváltásokat vizsgáló kutatóintézetet hozott létre, ott fog dolgozni. Fodornak tehát a nincs és nem is lesz tisztsége, nem szól bele a továbbiakban a párt irányításába.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,977lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták