Kósa Lajos: Bocsánat!

Kósa Lajos: Bocsánat!

Forrás: Kósa Lajos Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kósa Lajos hétfő reggel

Facebook-posztban kért bocsánatot a nyilas vitézre szavazó zsidókról szóló hétvégi

megjegyzéséért.

„A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek.”

Security Check Required

A Fidesz önkormányzati választásért felelős kampányfőnöke a Fidelitas szombati kongresszusán egész pontosan azt mondta, hogy „a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, hogy az antiglobalisták összeálltak a globalistákkal, hogy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, amely eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, hogy antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, jól is esett nekik – a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe.”

Szavait a magyarországi zsidóság képviselői nagy felháborodással fogadták. Heisler András Mazsihisz-elnök Facebookon ítélte el a politikus mondatait. 

Ki képviseli a zsidóságot? | Magyar Hang

Nem ismerik el egymást a zsidóság legitim érdekképviseleteként, eltérően viszonyulnak a kormány emlékezetpolitikájához, másként vélekednek a szélsőséges közbeszéd jelentette veszélyekről. Ám egyaránt jó viszonyt ápolnak Orbán Viktorral, és kimondottan kedvezően ítélik meg a magyarországi zsidóság helyzetét mind kulturális, mind vallási szempontból - Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökével és Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjével beszélgettünk.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője esszében utasította el a liberalizmus-kritikába bújtatott antiszemitizmust.