Újabb botrány: távozik a fiú a Debreceni Vagyonkezelőtől, megy az apja is a másik önkormányzati cég éléről

Újabb botrány: távozik a fiú a Debreceni Vagyonkezelőtől, megy az apja is a másik önkormányzati cég éléről

A Debreceni Vízmű Zrt. épülete a Hatvan utcán fotó: Szabó Zsolt László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymást érik a személyi változások az önkormányzati cégeket összefogó Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-hez tartozó cégeknél. Információink szerint felmondtak a Vagyonkezelőnél Ányos Péter műszaki igazgatónak – ezt a Vagyonkezelő időközben dörgedelmes közleményben pontosította: eszerint hivatalosan közös megegyezéssel távozik a vállalattól december 31-i nappal. Majd ezt követően az édesapja, a holdinghoz tartozó Debreceni Vízművet hosszú évek óta irányító Ányos József is bejelentette távozási szándékát. Utóbbi történés már csak azért is meglepő, mert Ányos József vezérigazgatói megbízatása 2020 május végéig szólt a Vízműnél.

Értesüléseinket Ányos József megerősítette. Ugyanakkor arra a felvetésünkre, hogy az ő döntése összefüggésben van-e a fia munkaviszonyának megszüntetésével, úgy fogalmazott, hogy „nem, ez a véletlenek egybeesése”. Bár kétségtelen, hogy időrendben előbb született döntés Ányos Péter munkaviszonyának megszűnéséről, majd ezt követte az ő távozásának bejelentése, utóbbi november 13-án – tette hozzá.

Ányos József a döntését azzal magyarázta, hogy mivel a 2019-es üzleti évet lassan befejezettnek lehet tekinteni, azt a jelzést adta a tulajdonos felé, hogy ha az utódját megtalálják, hajlandó akár hamarabb is befejezni az aktív pályafutását.

Milliókkal távozott az ügyeskedő cégvezető a debreceni telekbotrány után | Magyar Hang

Nem ez az első furcsa személyi változás a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalatainál az elmúlt időszakban. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat ingatlanforgalmazó cégét, a Cívis Ház Zrt.-t 2000 óta vezető Kováts Ákos belebukott a lapunk által feltárt ingatlanügyeibe. Lényegében magának privatizált két értékes, belvárosi telket. Noha az első, Antall József utcai ingatlanszerzése apropóján érdeklődésünkre még azt írta, hogy nincs oka távozni, a Vagyonkezelő szerint hivatalosan mégis maga ajánlotta fel lemondását, végül közös megegyezéssel távozott. Lapunk pénteki számában írtuk meg, hogy Kováts Ákos több mint hárommillió forintos lelépési pénzt kapott (további exkluzív részletek cikkünkben). Utódját még keresik.

Szintén közös megegyezéssel váltak meg Csányi Jenőtől, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérétől is. Az ő távozásának körülményeiről különböző hírek terjednek. Mindenesetre a helyére Arday Balázs érkezett Nyíregyházáról, az ottani távhőcégtől.

Lenyúlták az idős, demens emberek pénzét az otthonban | Magyar Hang

A csütörtöki közgyűlésen pedig Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester jelentette be Öreg János, a Debreceni Nemzetközi Iskola igazgatójának távozását. Ez azért váltott ki megrökönyödést, mert ő építette fel a működését az idei tanévtől megkezdő, sok kritikát kapó elitiskolát. A hivatalosnak tekinthető polgármesteri bejelentés szerint személyes okok vezettek a távozásához, a felek ugyancsak közös megegyezéssel váltak el egymástól. A működését első és második évfolyammal megkezdő nemzetközi iskola azért kapott sok kritikát, mert a tandíja egy évre közel hárommillió forint, amit csak a legtehetősebb családok engedhetnek meg maguknak. A közgyűlés különben ösztöndíjprogram indításáról határozott, hogy azok is bejuthassanak, akik egyébként anyagi okokból ezt nem tehetnék meg. Az intézmény megépítését busásan támogatta a magyar állam, összesen 3,8 milliárd forintot adott a létrehozására. Az intézményben tanul a városvezető gyermeke is, ezt a Népszava írta meg.