HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb botrány...

Újabb botrány: távozik a fiú a Debreceni Vagyonkezelőtől, megy az apja is a másik önkormányzati cég éléről

HIRDETÉS

Egymást érik a személyi változások az önkormányzati cégeket összefogó Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-hez tartozó cégeknél. Információink szerint felmondtak a Vagyonkezelőnél Ányos Péter műszaki igazgatónak – ezt a Vagyonkezelő időközben dörgedelmes közleményben pontosította: eszerint hivatalosan közös megegyezéssel távozik a vállalattól december 31-i nappal. Majd ezt követően az édesapja, a holdinghoz tartozó Debreceni Vízművet hosszú évek óta irányító Ányos József is bejelentette távozási szándékát. Utóbbi történés már csak azért is meglepő, mert Ányos József vezérigazgatói megbízatása 2020 május végéig szólt a Vízműnél.

HIRDETÉS

Értesüléseinket Ányos József megerősítette. Ugyanakkor arra a felvetésünkre, hogy az ő döntése összefüggésben van-e a fia munkaviszonyának megszüntetésével, úgy fogalmazott, hogy „nem, ez a véletlenek egybeesése”. Bár kétségtelen, hogy időrendben előbb született döntés Ányos Péter munkaviszonyának megszűnéséről, majd ezt követte az ő távozásának bejelentése, utóbbi november 13-án – tette hozzá.

Ányos József a döntését azzal magyarázta, hogy mivel a 2019-es üzleti évet lassan befejezettnek lehet tekinteni, azt a jelzést adta a tulajdonos felé, hogy ha az utódját megtalálják, hajlandó akár hamarabb is befejezni az aktív pályafutását.

Milliókkal távozott az ügyeskedő cégvezető a debreceni telekbotrány után | Magyar Hang

Nem ez az első furcsa személyi változás a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalatainál az elmúlt időszakban. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat ingatlanforgalmazó cégét, a Cívis Ház Zrt.-t 2000 óta vezető Kováts Ákos belebukott a lapunk által feltárt ingatlanügyeibe. Lényegében magának privatizált két értékes, belvárosi telket. Noha az első, Antall József utcai ingatlanszerzése apropóján érdeklődésünkre még azt írta, hogy nincs oka távozni, a Vagyonkezelő szerint hivatalosan mégis maga ajánlotta fel lemondását, végül közös megegyezéssel távozott. Lapunk pénteki számában írtuk meg, hogy Kováts Ákos több mint hárommillió forintos lelépési pénzt kapott (további exkluzív részletek cikkünkben). Utódját még keresik.

Szintén közös megegyezéssel váltak meg Csányi Jenőtől, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérétől is. Az ő távozásának körülményeiről különböző hírek terjednek. Mindenesetre a helyére Arday Balázs érkezett Nyíregyházáról, az ottani távhőcégtől.

HIRDETÉS
Lenyúlták az idős, demens emberek pénzét az otthonban | Magyar Hang

A csütörtöki közgyűlésen pedig Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester jelentette be Öreg János, a Debreceni Nemzetközi Iskola igazgatójának távozását. Ez azért váltott ki megrökönyödést, mert ő építette fel a működését az idei tanévtől megkezdő, sok kritikát kapó elitiskolát. A hivatalosnak tekinthető polgármesteri bejelentés szerint személyes okok vezettek a távozásához, a felek ugyancsak közös megegyezéssel váltak el egymástól. A működését első és második évfolyammal megkezdő nemzetközi iskola azért kapott sok kritikát, mert a tandíja egy évre közel hárommillió forint, amit csak a legtehetősebb családok engedhetnek meg maguknak. A közgyűlés különben ösztöndíjprogram indításáról határozott, hogy azok is bejuthassanak, akik egyébként anyagi okokból ezt nem tehetnék meg. Az intézmény megépítését busásan támogatta a magyar állam, összesen 3,8 milliárd forintot adott a létrehozására. Az intézményben tanul a városvezető gyermeke is, ezt a Népszava írta meg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,121lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nyilasok, kommunisták és a Fidesz

Különösen pikáns, amikor az a Fidesz nyilasozik és kommunistázik, amelyik sokat tett azért, hogy felszámolja a rendszerváltás talán egyetlen vitathatatlan vívmányát.

Nélkülem