HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Valami bűzlik...

Valami bűzlik Mészáros Lőrinc üzemei körül

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az óvodásokat nem engedték ki az utcára, a dolgozók rosszul lettek, a pénzérmék elszíneződtek, a patakba meg szennyvíz folyik, mégis minden „rendben van” Visontán, Mészáros Lőrinc üzemei körül.

Csernobil. Ami először eszembe jutott, az Csernobil. Mert akkor is napokig nem tájékoztatták az embereket arról, hogy mi van – mondja egy idős, szikár úr hétfőn Visontán, ahol mérges gázok törtek a falu lakóira a közelmúltban a mátrai erőműből, esetleg a szomszédjában lévő Viresol gabonafeldolgozóból – mindkettő Mészáros Lőrinc tulajdona. Vagy nem törtek, de lehet, hogy ezt soha nem fogjuk megtudni.

HIRDETÉS

A szikár, idős úr a vállamat megfogva közli, mintegy utasítva: az embereket nem kell megkérdezni. Mert beszélnek összevissza. A hatóságoknál kell érdeklődni – mondja. A csernobili felvezetésből arra gondoltam volna, hogy majd jól elmondja, milyen is volt a gázszivárgás itt, a faluban, de nem mondja, mert mint mondja, ő nem érzett semmit. Mivel náthás, és orrsövényferdülése van. Már-már megorrolok rá, de eszembe jut, hogy az erőmű egyik portása korábban azt nyilatkozta, nem érzett kénes szagot, az orrpolipja miatt.

Szennyvíz minőségű a Mátrai Erőműből kifolyó patak vize a Greenpeace szerint | Magyar Hang

Igaza van az öregúrnak, a Mátra déli lábánál fekvő ezerlelkes községben a tájékoztatás hiányából fakadóan már a legvadabb összeesküvés-elméleteknél tartanak a lakók, van, aki szerint a mérges gázok miatt kölykezett kilencet a macskája, bár ezt mosolyogva mondja. A legtöbben a bizonytalanságra panaszkodnak.

(…)

HIRDETÉS

A teljes riportot keresse a Magyar Hang november 29-én megjelent 2019/48. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/48. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,339lájkolóTetszik
3,153követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek