HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gumikesztyűt,...

Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak karácsonyi adományként a Szent János Kórházba

HIRDETÉS

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről.

HIRDETÉS

Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni – olvasható a leírásban. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

Karácsonyi Adomány Program az Új Szent János Kórházban

A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség:
evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. De szívesen fogadnak a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát. A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak. A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát.

A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott.

Száraz kalács és savanyú tej, háborús időket idéző kalóriaadagok a kórházakban | Magyar Hang

Rossz minőségű tejtermékek és pékáru, ujjnyi vastagra szelt felvágott, általános hiány gyümölcsből, zöldségből, a meleg ételek esetében pedig gyenge-közepes menzaszínvonal jellemzi a kórházi közétkeztetést 2019-ben Magyarországon. A spórolás következtében az egyes kórházakban biztosított napi kalóriaadag is háborús időket idéz. Ötszázötven forint – 1999 óta ekkora összeg szerepel kórházi étkeztetésre abban a jogszabályban, amely a kórházi szolgáltatások finanszírozását hivatott rögzíteni.

Kérdés esetén a kommuniká[email protected] címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet érdeklődni – írják. Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

HIRDETÉS

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített, júliusban közzétett reprezentatív felmérése szerint a budapesti választók közel kétharmada az egészségügyi ellátás gondjait nevezte meg legfőbb problémának, még a kormánypárti szavazóknak is több mint a harmada tartotta rossznak az egészségügy helyzetét. Múlt héten írtuk meg a Napi.hu-ra hivatkozva, hogy az eddigieknél is nagyobb mértékben nőtt a kórházak adóssága. Október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak az intézmények, az adósság több mint kétharmadának már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje. A tartozás az év végére elérheti a 80 milliárd forintot.

Plédet gyűjtenek a csepeli mentősöknek, az OMSZ szerint mindenük megvan | Magyar Hang

A november 21-i kormányinfón arról érdeklődtünk, hogy áll a János-kórház tervezett rekonstrukciója. Gulyás Gergely, aki a választókörzet parlamenti képviselője is, elmondta, heti rendszerességgel foglalkoznak az üggyel, de kétségkívül van késedelem. Engedélyekre van szükség, de reméli, hogy az idei évben elindulhat a projekt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,977lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koravén demokraták

A kommunizmus halott, de a hatalom mai birtokosai koravén demokratákká válva egyre jobban hasonlítanak azokra, akiket egykor kommunistáknak hívtunk.