HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gumikesztyűt,...

Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak karácsonyi adományként a Szent János Kórházba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről.

Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni – olvasható a leírásban. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Karácsonyi Adomány Program az Új Szent János Kórházban

A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához szükséges eszközökre lenne szükség:
evőeszköz, tisztálkodószer, pelenka, hőmérő, meleg téli ruha, cipő. De szívesen fogadnak a karácsonykor bent fekvő betegek számára szaloncukrot, kis asztali díszeket, esetleg fenyőfát. A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak. A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. De húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát.

A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott.

HIRDETÉS

Száraz kalács és savanyú tej, háborús időket idéző kalóriaadagok a kórházakban | Magyar Hang

Rossz minőségű tejtermékek és pékáru, ujjnyi vastagra szelt felvágott, általános hiány gyümölcsből, zöldségből, a meleg ételek esetében pedig gyenge-közepes menzaszínvonal jellemzi a kórházi közétkeztetést 2019-ben Magyarországon. A spórolás következtében az egyes kórházakban biztosított napi kalóriaadag is háborús időket idéz. Ötszázötven forint – 1999 óta ekkora összeg szerepel kórházi étkeztetésre abban a jogszabályban, amely a kórházi szolgáltatások finanszírozását hivatott rögzíteni.

Kérdés esetén a kommuniká[email protected] címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet érdeklődni – írják. Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített, júliusban közzétett reprezentatív felmérése szerint a budapesti választók közel kétharmada az egészségügyi ellátás gondjait nevezte meg legfőbb problémának, még a kormánypárti szavazóknak is több mint a harmada tartotta rossznak az egészségügy helyzetét. Múlt héten írtuk meg a Napi.hu-ra hivatkozva, hogy az eddigieknél is nagyobb mértékben nőtt a kórházak adóssága. Október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak az intézmények, az adósság több mint kétharmadának már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje. A tartozás az év végére elérheti a 80 milliárd forintot.

Plédet gyűjtenek a csepeli mentősöknek, az OMSZ szerint mindenük megvan | Magyar Hang

A november 21-i kormányinfón arról érdeklődtünk, hogy áll a János-kórház tervezett rekonstrukciója. Gulyás Gergely, aki a választókörzet parlamenti képviselője is, elmondta, heti rendszerességgel foglalkoznak az üggyel, de kétségkívül van késedelem. Engedélyekre van szükség, de reméli, hogy az idei évben elindulhat a projekt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,965lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek