HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már gumicukro...

Már gumicukrot és tejitalt is vehetünk a dohányboltban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kedden elfogadta az Országgyűlés a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő törvények fideszes kezdeményezésű módosítását. Ennek értelmében a jövőben csak a trafikokban lehet kapni az e-cigaretta, a dohányzást imitáló elektronikus eszköz és az új dohánytermékek kiegészítő termékeit is

Dohányboltban lesz kapható ezt követően az utántöltő folyadék, utántöltő flakon, valamint az új dohánytermék-kategóriák használatához, tárolásához, karbantartásához, működtetéséhez kapcsolódó tartozékok, alkatrészek. Ide kerülnek a dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termékek is, amelyek hatóanyaga szájon át jut el az emberi szervezetbe.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Jövedéki termékké válik a dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termék mellett a nikotinmentes e-cigaretta töltőfolyadéka és a füst nélküli dohánytermék is.

Lázár minden 2020 után születettnek megtiltaná a dohányzást | Magyar Hang

Azt fogom javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket – jelentette be csütörtökön Lázár János a Tobacco Hungary 2018 konferencián, Siófokon. Szerinte erre van szükség ahhoz, hogy Magyarország valóban füstmentes ország lehessen – írja az Index. Ha máshogy nem lehet elérni a tiltást, akkor az Alaptörvénybe is beleírná.

A módosítással a jövőben nem háromezer, hanem négyezer emberenként adható ki trafikkoncesszió, így tovább csökkenhet a dohányboltok száma.

HIRDETÉS

Szigorodnak a dohánytermékek közvetett reklámozására vonatkozó rendelkezések. A trafikos köteles lesz valamennyi általa forgalmazott dohánytermékből – a szivarokat, az új dohánytermék-kategóriákat, valamint a füst nélküli dohánytermékeket kivéve – típusonként, márkajelzésenként egyet-egyet jól láthatóan kirakni úgy, hogy a csomagolásnak az a része látszódjon, amelyen a dohányzás veszélyeire figyelmeztető kép van.

A módosítás alkotói néhány ponton engedékenyebbnek bizonyul. Bővül ennek megfelelően a dohányboltban árusítható termékek köre az ízesített, hűtés nélkül eltartható tejitalokkal, a papír zsebkendővel, illetve egyes cukorárukkal, például gumicukorral, vajkaramellával, illetve köhögés elleni cukorkával.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,915lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.