HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az FKF kirúgo...

Az FKF kirúgott vezetője szerint jogszerű, de inkorrekt volt a főpolgármester döntése

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Jogszerű a lemondatása, mégsem érzi korrektnek a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) vezetője, hogy egy vidéki konferenciáról visszafelé tartva kellett megtudnia kollégájától, hogy Karácsony Gergely főpolgármester meneszti.

HIRDETÉS

A főpolgármester szerdán este jelentette be, hogy azonnali hatállyal meneszti Nagy László Albert FKF-vezért. Indokként egy HVG-cikket idézett, amely szerint az „FKF sebtében leszerződött Mészáros érdekeltségével, mielőtt Karácsony hivatalba lépett”.

Kírúgja az FKF-vezért Karácsony Gergely | Magyar Hang

Nagy László Albert az ATV Híradónak azt nyilatkozta, hogy október 22-én érkezett egy megkeresés, amelyben a fővárosi önkormányzat arra kérte őket, hogy a cég vezetése ne vállaljon a napi munkához elengedhetetlen szerződéseken kívül semmiféle más kötelezettséget. A szerződést végül október 31-én írták alá, de a közbeszerzési törvény szerint, ha már megvolt az eredményhirdetés, akkor kártérítési kötelezettség mellett lehet visszalépni. A menesztett vezető szerint, ha ezt nem teszik meg, akkor novemberben elején a hulladékhasznosítót le kellett volna állítani. Ebben az esetben pedig mostanra közel egymilliárd forintos bevételkiesése keletkezett volna az FKF-nek.

A témáról először az mfor.hu írt. A cikk szerint az FKF Zrt. augusztus végén írt ki tendert a füstgáztisztítóban keletkezett szennyező anyagok elszállítására, amelyre egyedül a Hungaropec Ipari Hulladékkezelő Zrt. adott be ajánlatot, éppen akkora összeggel, mint amennyit az FKF becsült árként megadott. A cég több áttételen keresztül Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek