HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kovács Zoltán...

Kovács Zoltán: Az újságírók feladata nem a hatalom ellenőrzése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Magyarországon lerombolták a média függetlenségét és sokszínűségét – ismerteti hat nemzetközi médiaszervezet véleményét a hazai sajtóviszonyokról az Index. Kovács Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkár már reagált is a megállapításokra. Álláspontja szerint az újságírók feladata nem a hatalom ellenőrzése, azok az újságírók pedig, akik mégis ezt teszik, politikai aktivisták.

Az International Press Institute (IPI), a Committee to Protect Journalists (CPJ), a European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), a European Federation of Journalists (EFJ), a Free Press Unlimited (FPU) és Riporterek Határok Nélkül munkatársai november végén újságírók, civil szervezetek munkatársai, tudományos kutatók mellett Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Kovács Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkárral is találkoztak.

Népszava: újságíró helyett fideszes titkárnő lesz az MTI brüsszeli tudósítója | Magyar Hang

Jelentésük szerint a kormány 2010 óta szisztematikusan felszámolta a média függetlenségét és sokszínűségét, intézkedéseivel eltorzította a médiapiacot és megosztotta az újságíró közösséget. Mindezekkel olyan erős médiakontrollt építettek ki, amely példa nélküli az Európai Unióban. Fizikailag ugyan nem inzultálják őket és börtönbe sem zárják, de a független szerkesztőségeket bezárják vagy megvásárolják. Az újságírók legitimitását azzal veszik el, hogy magyargyűlölőnek, hazaárulónak, idegen érdekek kiszolgálóinak vagy politikai aktivistáknak állítják be őket.

A megkérdezett független újságírók olyan mértékű kontrollt éreznek, amelyet a kommunista rezsim bukása óta nem tapasztaltak. Az állami szervek megtagadják az információk kiadását, illetve kizárják őket a hivatalos eseményekről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,948lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 94. – Vajon miért fellebbezett Kaleta Gábor?

A műsorvezető ezúttal Balogh Roland, a Magyar Hang újságírója, akikkel pedig beszélget: Lakner Zoltán, a Jelen főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

A mama nem adja fel