HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kovács Zoltán...

Kovács Zoltán: Az újságírók feladata nem a hatalom ellenőrzése

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Magyarországon lerombolták a média függetlenségét és sokszínűségét – ismerteti hat nemzetközi médiaszervezet véleményét a hazai sajtóviszonyokról az Index. Kovács Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkár már reagált is a megállapításokra. Álláspontja szerint az újságírók feladata nem a hatalom ellenőrzése, azok az újságírók pedig, akik mégis ezt teszik, politikai aktivisták.

HIRDETÉS

Az International Press Institute (IPI), a Committee to Protect Journalists (CPJ), a European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), a European Federation of Journalists (EFJ), a Free Press Unlimited (FPU) és Riporterek Határok Nélkül munkatársai november végén újságírók, civil szervezetek munkatársai, tudományos kutatók mellett Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Kovács Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkárral is találkoztak.

Népszava: újságíró helyett fideszes titkárnő lesz az MTI brüsszeli tudósítója | Magyar Hang

Jelentésük szerint a kormány 2010 óta szisztematikusan felszámolta a média függetlenségét és sokszínűségét, intézkedéseivel eltorzította a médiapiacot és megosztotta az újságíró közösséget. Mindezekkel olyan erős médiakontrollt építettek ki, amely példa nélküli az Európai Unióban. Fizikailag ugyan nem inzultálják őket és börtönbe sem zárják, de a független szerkesztőségeket bezárják vagy megvásárolják. Az újságírók legitimitását azzal veszik el, hogy magyargyűlölőnek, hazaárulónak, idegen érdekek kiszolgálóinak vagy politikai aktivistáknak állítják be őket.

A megkérdezett független újságírók olyan mértékű kontrollt éreznek, amelyet a kommunista rezsim bukása óta nem tapasztaltak. Az állami szervek megtagadják az információk kiadását, illetve kizárják őket a hivatalos eseményekről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek