HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Még a vártnál...

Még a vártnál is nagyobb a költségvetés vesztesége a tao miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A tao rendszer 2011-es bevezetése óta 570 milliárd forint adókedvezményt vettek igénybe a vállalatok, amelyek adófizetés helyett sportegyesületeknek utalták az egyébként a költségvetésnek járó összeget – írja a G7.hu.

A költségvetés vesztesége azonban még ennél is nagyobb, mert a szabályozás szerint az adományozó vállalat nem csak abban az évben veheti igénybe a kapott adókedvezményt, amelyben utalt a sportegyesületnek, hanem összesen nyolc éven keresztül. Ez akkor lehet érdekes, ha egyéb kedvezményt is kap valamely okból, és ezért nem tudja igénybe venni a tao miatti adókedvezményt.

Éppen ezért, a sportegyesületek számára utalt összeg jelentősen meghaladhatja az igénybe vett 570 milliárd forintos összeget. Ennek nagyságát 650-670 milliárd forintra becsüli a G7.hu. A különbségként adódó 80-100 milliárd forint mindenképpen hiányozni fog a költségvetésből még akkor is, ha azonnal meg is szüntetnék a rendszert.

De más gond is akad a taóval. A Transparency International Magyarország jogi vezetője, Ligeti Miklós szerint ugyanis a megkapott pénz elköltésekor a sportegyesületek mentesülnek a közbeszerzési törvény alól. Így kerülhet sor arra, hogy a kormányközeli oligarcha érdekeltségébe tartozó vállalat nagyobb összeget utal a sportegyesület számlájára, majd az megbízza a szintén az oligarcha érdekeltségébe tartozó vállalat stadionépítéssel, vagy más beruházással. Érdekes módon ez az átláthatatlan rendszer nem zavarja különösebben az egyéb ügyekben igen érzékeny Európai Uniót.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.