A Mikulás tolta a jeges úton elakadt „kisvonatot” Maglódon – videóval

A Mikulás tolta a jeges úton elakadt „kisvonatot” Maglódon – videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy nappal a hétfői havazás után annyira csúszósak a Pest megyei Maglód utcái, hogy csütörtökön elakadt a helyi művelődési központ Mikulás vonata. Az olvasónk által küldött videón az látszik, hogy az egyik takaros utcában a szerelvény kocsijai már üresek – elmondása szerint előtte leszállították az óvodásokat –, a kerekeken guruló kisvonat pedig csak kapar a jeges úton, miközben a Mikulás és a járókelők próbálják megmozdítani. A felvételt készítő is autóval volt, a közeli kereszteződéshez érkezve vált az események szemtanújává.

Olvasónk elmondása szerint még tegnap szóvá tette a történteket a programokat szervező Magház – ez a maglódi kulturális központ – közösségi oldalán, kifejezve azt is, hogy a programot kifejezetten jónak látja, az utak állapotára szerette volna felhívni a figyelmet. Később az összes hozzászólást törölték a Magház közösségi oldaláról, ahol különben – az olvasónk szerint – az is olvasható volt, hogy nincs tudomásuk arról, hogy a gyerekeknek le kellett volna szállniuk a járműről.

Arról is írt, hogy reggelente az óvodába igyekvő gyerekek és szüleik és idősek is csúszkálnak a jeges járdákon.

A 12 ezer lakosú Maglód Fidesz-támogatást élvező polgármesterének, Tabányi Pálnak és a Magház ügyvezetőjének, Pavlovics-Ollári Juditnak is küldtünk kérdéseket a történtek miatt. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.