HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Beázik a mére...

Beázik a méregdrága uszoda

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Bár még az önkormányzati választások előtt gyorsan átadta a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszodát a kerület akkori fideszes vezetése Láng Zsolt azóta leköszönt polgármesterrel az élen, mára azonban kiderült, hogy igen súlyos gondok vannak. Legalábbis egyelőre nem kizárt, hogy bőven kell még költeni az épületre. Ezt pedig az új, az októberi helyhatósági voksolás után ellenzéki többségűvé vált vezetésnek kell megoldani.

HIRDETÉS

Az mutatta meg, hogy komoly problémák lehetnek, amikor az új képviselő-testület döntött egy vizsgálóbizottság felállításáról. Amikor ennek okáról kérdeztük, Őrsi Gergely polgármester a Magyar Hangnak elmondta, hogy több száz millió forintra rúg a vitatott tételek összessége, mind az önkormányzat, mind pedig a kivitelező részéről. A legkülönfélébb problémákról van szó: a csapadékelvezető rossz helyre került, illetve több helyen ázást tapasztalni. Ezekben az ügyekben pedig a polgármester szerint elengedhetetlen műszakilag és jogilag is tisztán látniuk. A vizsgálóbizottságnak – amelyben két fideszes és két ellenzéki (amely ugye a kerületben a többséget adja) képviselő lesz, illetve négy szakértő – azt kell majd megvizsgálnia, hogy milyen javításokat kell megcsinálnia a kivitelezőnek garanciálisan, illetve mely utómunkákra kérnek jogosan pénzt.

A budai városrészben létesített uszodára már eddig is sok milliárdot kellett költeni. A beruházó az önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. volt, amely nettó 4,349 milliárd forintot szánt az intézményre. A beérkezett ajánlatok azonban ezt azonnal keresztülhúzták, hiszen a nyertes A-Híd Zrt. 5,587 milliárd forintért vállalkozott a kivitelezésre. Volt még menet közben is drágulás, idén júliusban ugyanis még 295 millióval megemelték az árat. Vagyis mire átadták az uszodát, az jó másfél milliárd forinttal, azaz harmadával lett drágább, mint amennyivel eredetileg terveztek.

Közel félmilliót kell fizetni az éves bérletért az új uszodában | Magyar Hang

Ráadásul hiába várták már nagyon a környéken élők az intézmény felépülését, kellemetlen meglepetéssel kellett szembesülniük. Már lapunk is beszámolt róla, hogy a teljes árú napi belépő 4200 forint, s még a helyben lakóknak is – akik lakcímkártya fejében kiválthatják a II. kerületi kártyát – 3800 forintot kell fizetniük a jegyért. Igazán mellbevágó azonban az éves bérlet, amelyért csaknem félmillió, egészen pontosan 480 ezer (helyi lakcímkártyával 430 ezer) forintot kell fizetni. Ezért a pénzért cserébe ráadásul csak 2 darab 25 méteres és egy tanmedence áll rendelkezésre, mert nincs sem a szaunahelyiség, sem a fitnesz vagy egyéb szolgáltatás. A 10 és 20 alkalmas bérletek árát csökkentik, előbbi 22, utóbbi 38 ezer forintba kerül majd (helyieknek 18 és 32 ezer) – jelentette be szerda este a polgármester.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek