HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gúzsba kötné ...

Gúzsba kötné az ellenzéket a Parlamentben egy kormánypárti módosító javaslat

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Alapjaiban írhatja át parlamenti képviselők mozgásterét egy frissen benyújtott kormánypárti törvénymódosító javaslat. Ennek egyik eleme, hogy frakciót ezentúl kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnának – derül ki a 444.hu cikkéből, amely kiszúrta Kocsis Máté, Böröcz László, Bajkai István, Halász János, Hende Csaba (valamennyi Fidesz), illetve a KDNP-s Vejkey Imre, Harrach Péter és Nacsa Lőrinc indítványát.

Szintén fontos változás lehet – ha az Országgyűlés megszavazza a javaslatot –, hogy csak az a képviselő számítana párthoz tartozónak, aki az adott párt jelöltjeként indult a választáson. Vagyis aki később csatlakozott a párthoz, egy másik pártból átlépve vagy a függetlenségét feladva, az nem.

Szintén változás lehet, hogy a független képviselők összefogva nem alkothatnak frakciót, és be sem ülhetnének be más párt frakciójába. Jelenleg – hívja fel a figyelmet a portál – a függetlenek szabadon csatlakozhatnak létező frakciókhoz, vagy, ha elegen vannak hozzá, maguk is alkothatnak képviselőcsoportot. De most arra van lehetőség, hogy egy frakcióból kilépve fél év független tevékenység után egy másik képviselőcsoporthoz csatlakozzanak a városatyák.

Ezen kívül a képviselőcsoportok nem változtathatnak nevet, csak úgy hívhatnák, ahogy a választáson induló pártot vagy pártokat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szent tékozlás: a pünkösd

Mennyi ajándékba kapott csodás dolog vette és veszi körül az embert? Talán mostanában ezek nyilvánvalóbbakká is váltak.