HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Zaklatási ügy...

Zaklatási ügy az Újszínházban is?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az Újszínház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről – írja a Hvg.hu.

HIRDETÉS

A cikk szerint az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek. Ha érkezett bejelentés, de nem volt vizsgálat, úgy az elmaradás okára kérdeznek rá, illetve arra, hogy milyen belső szabályok léteznek a munkavállalók védelmére.

A lap kereste Dörner Györgyöt, hogy reagáljon arra, tudomásuk szerint több helyen tettek bejelentést a színházban történt szexuális jellegű visszaélésről. Ám érdemi választ nem kaptak.

A Hvg.hu úgy tudja, egy állami kitüntetéssel is díjazott, ismert színész lehet az érintett, míg a vélt áldozat az intézmény nem színész alkalmazottja.

HIRDETÉS
A kormánypártok megszavazzák az új kultúrafinanszírozási törvényt | Magyar Hang

November végén jelentette be a Katona József Színház, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott egy munkatársával, mert a vezetőség tudomására jutott, hogy „egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Nem sokkal később Gothár Péter nyilvánosan közölte: elfogadhatatlan módon közeledett egy munkatársnőjéhez.

Azóta kiderült, megszüntetnék a Nemzeti Kulturális Alapot, a színházigazgatók kinevezésében pedig vétójogot kaphat Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője már jelezte is, hogy a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot. Mint fogalmazott, a „Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket”.

A Facebookon utóbbi tervezett intézkedés miatt tüntetés szerveződik hétfő estére a Városháza elé. – Ne hagyjuk, hogy elvegyék a színházainkat! Ne engedjük, hogy a színházi szakma szabadságát kiszolgáltassák a politikai kinevezetteknek! – olvasható a felhívásban. A demonstráción felszólal majd több színész és Karácsony Gergely főpolgármester is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek