Van gyanúsítottja a trollcsónakos akciónak

Van gyanúsítottja a trollcsónakos akciónak

A Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró motorcsónak (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként a szeptember 12-i trollcsónakos szabotázs ügyében – írja a Népszava a BRFK-tól kapott válaszok alapján.

Emlékezetes: ismeretlenek egy csónakról, cirkuszi zenét sugározva zavarták meg Karácsony Gergely hajón tartott kampányeseményét. Ugyanaz a cirkuszi zene szólt, amellyel a Fidelitas utcai akciói során igyekezett hitelteleníteni Tarlós István ellenzéki kihívóit, a „Budapest nem cirkusz!”-kampányban – és volt, hogy ezt a dallamot bejátszva zavarták meg Karácsony sajtótájékoztatóját is.

A rendőrség nem is a véleménynyilvánításnak tekinthető zenés akció miatt indított nyomozást, hanem azért, mert a csónakosok ragasztószalaggal letakarták a jármű lajstromjelét. Ez egyedi azonosító jellel visszaélésnek, azaz bűncselekménynek számít, és három év börtön is kiszabható miatta.

A Népszava információi szerint a BRFK már november utolsó hetében egy gyanúsított ellen folytatott eljárást, az ügyről azonban nem közöltek további részleteket.