HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szövetségre l...

Szövetségre lép tíz ellenzéki vezetésű megyei jogú város

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Botka László, Szeged polgármestere Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy szövetséget köt egymással tíz ellenzéki vezetésű megyei jogú város polgármestere.

„A mai napon szövetséget kötöttünk egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak” – írták a fotó alatt.

HIRDETÉS

A képen Botka László szegedi, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi, Péterffy Attila pécsi, Nemény András szombathelyi, Szücsné Posztovics Ilona tatabányai, Fekete Zsolt salgótarjáni, Mirkóczki Ádám egri és Pintér Tamás dunaújvárosi, Csőzik László érdi és Veres Pál miskolci polgármester látható.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a nap folyamán lapunk kérdésére elmondta: a Megyei Jogú Városok Szövetségének tisztújítása volt a fotó apropója.

A szövetség elnöke a tisztújítás után is Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere maradt. Márki-Zay elmondása szerint továbbra is hatékonyan szeretne együttműködni a teljes szövetség, és ezen belül működnének együtt szorosabban az ellenzéki polgármesterek „kvázi frakcióként”, bár szó szoros értelemben vett frakciók nincsenek a szövetség szervezetében. Márki-Zay elmondása szerint, bár az elnök személye változatlan, és a szövetség 23 tagjából 13 városban fideszes a polgármester, megegyezésre jutottak arról, hogy ellenzékiek is kapjanak tisztségeket arányuknak megfelelően.

HIRDETÉS

Azt is elmondta: vannak tervek arra vonatkozóan, hogy más területen is együttműködik majd a tíz polgármester, például a közös érdekérvényesítés, az informatikai védelem kiépítése, de akár közös beszerzések vagy a sajtó területén is elképzelhetőnek tartja a kooperációt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,206lájkolóTetszik
3,191követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek