Szövetségre lép tíz ellenzéki vezetésű megyei jogú város

Szövetségre lép tíz ellenzéki vezetésű megyei jogú város

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Botka László, Szeged polgármestere Facebook-oldalán jelent meg a hír, hogy szövetséget köt egymással tíz ellenzéki vezetésű megyei jogú város polgármestere.

„A mai napon szövetséget kötöttünk egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak” – írták a fotó alatt.

A képen Botka László szegedi, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi, Péterffy Attila pécsi, Nemény András szombathelyi, Szücsné Posztovics Ilona tatabányai, Fekete Zsolt salgótarjáni, Mirkóczki Ádám egri és Pintér Tamás dunaújvárosi, Csőzik László érdi és Veres Pál miskolci polgármester látható.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a nap folyamán lapunk kérdésére elmondta: a Megyei Jogú Városok Szövetségének tisztújítása volt a fotó apropója.

A szövetség elnöke a tisztújítás után is Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere maradt. Márki-Zay elmondása szerint továbbra is hatékonyan szeretne együttműködni a teljes szövetség, és ezen belül működnének együtt szorosabban az ellenzéki polgármesterek „kvázi frakcióként”, bár szó szoros értelemben vett frakciók nincsenek a szövetség szervezetében. Márki-Zay elmondása szerint, bár az elnök személye változatlan, és a szövetség 23 tagjából 13 városban fideszes a polgármester, megegyezésre jutottak arról, hogy ellenzékiek is kapjanak tisztségeket arányuknak megfelelően.

Azt is elmondta: vannak tervek arra vonatkozóan, hogy más területen is együttműködik majd a tíz polgármester, például a közös érdekérvényesítés, az informatikai védelem kiépítése, de akár közös beszerzések vagy a sajtó területén is elképzelhetőnek tartja a kooperációt.