HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Csak később d...

Csak később derül ki, mennyi lesz a minimálbér jövőre

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egy asztalhoz ültek a szakszervezetek, a munkaadók és a kormány a jövő évi minimálbérről tárgyalva, de megegyezés nem született.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az egyeztetés – hivatalos nevén a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma – után a 24.hu-nak azt mondta, hogy mint kiderült, nemcsak az érdekképviseletek, hanem a kormány is indokoltnak tartaná, ha újratárgyalnák a 2019-2020-as bérmegállapodás jövő évre eső részét.

A korábbi bérmegállapodás szerint ahogy idén, jövőre is 8-8 százalékkal emelkedne a minimálbér és a bérminimum. A minimálbér jelenleg 149 ezer forint, a szakmunkás bérminimum pedig 195 ezer forint. Ha 8 százalékos emelés lesz, akkor jövőre 161 ezer forint lehet a minimálbér, és 210 600 forint a bérminimum. A szakszervezetek ugyanakkor legalább 10 százalékos emelést szeretnének, míg a munkaadók maradnának a korábban meghatározott számoknál.

Több tízezer forinttal kellene növelni a minimálbért | Magyar Hang

A következő lépés, hogy a Pénzügyminisztérium leteszi az asztalra, milyen prognózisuk van, hogyan alakulhat jövőre az infláció, a GDP és a termelékenység. Ettől tennék függővé a munkaadók, hogy kitartanak-e a 8-8 százalék mellett, vagy elfogadható-e számukra magasabb emelés is. A kormány december 20-ára ígérte a kért kimutatást, azután fognak dönteni arról, hogy mikor lesz a következő forduló.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,580lájkolóTetszik
3,766követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Fontosabb a Lánchíd felújításánál, hogy kik fogják felújítani?

Nem ért egyet a főváros azzal az indokkal, amivel visszadobták a felújításra kiírt tendert, de beépítik a kéréseket a kiírásba.