HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hangosan mond...

Hangosan mondják, hogy Orbán is megértse: a közpénz nem az övé

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Elkeserítő, ostoba, nevetséges, elmondhatatlanul szomorú – többek között így jellemezték az új színháztörvényt és a kormány kultúrharcát a Magyar Hang által megkérdezett színészek és színházi szakemberek, Jordán Tamás, Mucsi Zoltán, Péterfy Bori, Gálvölgyi Dorka, Thuróczy Szabolcs és Orlai Tibor. Nem sok jót remélnek.

A Szakács, az Orbán, a Mága Zoltán és az ő kultúrájuk | Magyar Hang

Emlékezetes, egy korábbi salátatörvény megszüntette volna a független színházak támogatásait, ahogy a Nemzeti Kulturális Alapot (NKA) is. Utóbbi pénzét egy „kultúrstratégiai tanács” alá rendelték volna, ráadásul a tervezet szerint a kőszínházak igazgatói kinevezéseit az emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak kellene a jövőben jóváhagynia. Szerdán végül – a fideszes belharcok, és alighanem a hétfő esti Madách téri tüntetés hatására – egy puhított változatot fogadott el a parlamentben a kormánytöbbség. A szakmát azonban ez nem nyugtatja meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Magyar Hang pénteken megjelenő számában neves művészek és színházszervezők beszéltek a történtekről, egyetértve abban, hogy a művészeteknek, így a színháznak is szabadnak, a hatalomtól függetlennek kell lennie. Illetve hogy egyes emberek bűnei miatt nem lehet egy teljes alkotóközösséget, szakmát büntetni.

A kultúra támogatására is hivatott adóforintokat az emberek fizetik meg, a kormány mégis úgy tesz, mint ha kegyet gyakorolna, vagy a sajátjaként rendelkezhetne ezen összegek felett.

HIRDETÉS

Részletek és sok más fontos olvasmány a Magyar Hang hetilap december 13-án megjelenő 2019/50. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/50. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A Hagia Sophiáról Ankara dönt, de mindenki előtt nyitva marad”

Egyetlen különbség az lesz, hogy a belépőknek le kell majd venni cipőjüket, elválasztják a férfiaknak és nőknek fenntartott tereket, és a nőknek le kell fedni fejüket, ahogyan a bazilikától nem messzi Kék Mecsetben is ugyanezek a szabályok érvényesek – közölte Törökország római nagykövete.