HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hangosan mond...

Hangosan mondják, hogy Orbán is megértse: a közpénz nem az övé

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Elkeserítő, ostoba, nevetséges, elmondhatatlanul szomorú – többek között így jellemezték az új színháztörvényt és a kormány kultúrharcát a Magyar Hang által megkérdezett színészek és színházi szakemberek, Jordán Tamás, Mucsi Zoltán, Péterfy Bori, Gálvölgyi Dorka, Thuróczy Szabolcs és Orlai Tibor. Nem sok jót remélnek.

A Szakács, az Orbán, a Mága Zoltán és az ő kultúrájuk | Magyar Hang
HIRDETÉS

Emlékezetes, egy korábbi salátatörvény megszüntette volna a független színházak támogatásait, ahogy a Nemzeti Kulturális Alapot (NKA) is. Utóbbi pénzét egy „kultúrstratégiai tanács” alá rendelték volna, ráadásul a tervezet szerint a kőszínházak igazgatói kinevezéseit az emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak kellene a jövőben jóváhagynia. Szerdán végül – a fideszes belharcok, és alighanem a hétfő esti Madách téri tüntetés hatására – egy puhított változatot fogadott el a parlamentben a kormánytöbbség. A szakmát azonban ez nem nyugtatja meg.

A Magyar Hang pénteken megjelenő számában neves művészek és színházszervezők beszéltek a történtekről, egyetértve abban, hogy a művészeteknek, így a színháznak is szabadnak, a hatalomtól függetlennek kell lennie. Illetve hogy egyes emberek bűnei miatt nem lehet egy teljes alkotóközösséget, szakmát büntetni.

A kultúra támogatására is hivatott adóforintokat az emberek fizetik meg, a kormány mégis úgy tesz, mint ha kegyet gyakorolna, vagy a sajátjaként rendelkezhetne ezen összegek felett.

HIRDETÉS

Részletek és sok más fontos olvasmány a Magyar Hang hetilap december 13-án megjelenő 2019/50. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/50. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.