Ismét egy vitatott ügy a szocialista vezetésű Kispesten

Ismét egy vitatott ügy a szocialista vezetésű Kispesten

Gajda Péter és csapata, mások mellett Lackner Csaba (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A másfél éve alapított Szakácstündér Kft.-t bízná meg a kispesti önkormányzat Költségvetési és Közbeszerzési Bizottsága azzal, hogy a következő tíz évben gondoskodjon a közétkeztetésről a kerületben – derült ki a bizottság mai ülésén. Ez azt jelenti, hogy ezzel a bizottsági javaslattal kerül majd a baloldali többségű kispesti képviselő-testület elé az előterjesztés.

A bizottsági ülésről az ügyet tegnap felkaroló Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be a közösségi oldalán. Azt írta, hogy a döntést megszavazók „szembe köptek” minden tisztességes ellenzéki politikust. Annak szólt a bírálata, hogy az érintett cég nem olyan régen alakult, egy panellakásba van bejelentve, illetve alvállalkozóként „a főzést valójában ugyanaz a Mészáros Lőrinc közeli cég fogja végezni, mint eddig”.

A bizottság 4 igen és 1 nem szavazattal hozott döntést, utóbbi voksot a momentumos Paróczai Anikó adta le. Ez azért pikáns, mert a Momentum részese volt annak az összefogásnak, amely Gajda Péter szocialista polgármestert és a közös képviselőjelölteket támogatta. Paróczai Anikó lapunk érdeklődésére azt mondta, azért került eléjük az ügy, mert biztosítani kell a közétkeztetést a kerület intézményeiben. A jelenlegi szolgáltató, a Klassz Menza Kft. ugyanis nem vállalja tovább a szolgáltatást a jelenlegi áron, így lépéskényszerbe került az önkormányzat.

Security Check Required

A Klassz Menza sem marad azonban munka nélkül, mivel alvállalkozóként vesz részt a szolgáltatásban. Erről a cégről írt úgy Hadházy Ákos sajtóhírekre hivatkozva, hogy Mészáros Lőrinchez áll közel.

Kispest az önkormányzati választás előtti kampányhajrában is a fókuszban volt, mégpedig a korrupciógyanúba került és az egyéni jelöltségért indult MSZP-s Lackner Csaba miatt. A korrupciós- és drogbotrányba is keveredett politikust végül megválasztották, a szocialista párt azonban kizárta soraiból.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.